Top banner 2017 02 19 1170

Rebecka Ekström på plats i Kanada

Publicerad 2021-01-04 09:38
Rebecka seahawks
Foto: Memorial WBB @munwbb
I september 2020 skulle Rebecka Ekström ha åkt till St. John´s, Newfoundland i Kanada för att starta sin karriär med studier på Memorial University och spel med Seahawks. Covid-19 kom då emellan men i november fick hon sitt studentvisum godkänt och äventyret kunde påbörjas. Väl på plats blev det karantän i två veckor, helt isolerad på universitetets campus. Men nu har träningarna äntligen kommit igång.

Hej Rebecka! Vi vill så gärna på en uppdatering om dina första upplevelser och erfarenheter. Det kommer med all sannolikhet glädja och inspirera alla medlemmar i Täby Basket och Norrort Basket!

Så, vilka har varit dina första intryck av skolan?

- Jag är precis klar med min första termin, skolan har varit online och kommer även vara det nästa termin. Jag läste fem kurser och de flest var väldigt intressanta, jag läste företagsekonomi, nationalekonomi, matte, engelska och psykologi. Skolan är väldigt annorlunda här jämförelse med i Sverige när det kommer till prov och betygsskalan. Första terminen har varit väldigt tuff och jag har behövt lägga ner väldigt mycket tid på att plugga, samtidigt som det även är svårare med allt på engelska men det har även gått väldigt bra.

Vilka har varit dina första intryck av basketen?

- Vi får tyvärr ingen säsong i år med matcher pga Corona, däremot kan skolor själva ordna träningsmatcher inom vår conference. När det kommer till basketen är det väldigt mycket nytt. Det är även stor skillnad på tempot, allt går väldigt mycket snabbare. Något jag verkligen gillar när de kommer till basket och träning är tillgång till gym och hallar, vi kan i princip gå och träna själva när vi vill.

Vad drömmer om för egen del inom 1 år respektive 5 år?

- Om ett år hoppas jag att jag är klar med det första läsåret här och jag hoppas även på att det blir en basketsäsong med matcher och resor. Jag trivs väldigt bra och kommer definitivt vara kvar nästa år också Om fem år däremot har jag lite svårare att svara på. Målet är såklart att jag har tagit min Bachelor i business administration. Om fem år ser jag mig fortfarande spela basket men hur och var får vi se.

Stort tack för din insatser!

Följ Rebeckas fortsatta äventyr med Memorial Women´s Basketball på instagram @munwbb och hemsidan

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub