Toppbild 50 ar

Silvermedaljer och kvalitativa ideella insatser

Publicerad 2019-05-06 08:21
I helgen arrangerades Spalding Basketshop Cup, finalerna i Stockholmsserierna för U13-U19, i Tibble CC i ett samarbete mellan Stockholm Basket, Basketshop, Täby Basket och Åkersberga Basket.

På lördag förmiddag ställdes Täby Basket P05 mot ett starkt Fryshuset i PU14-matchen där motståndarna tog kommandot omgående och vann finalen - grattis! Så här säger coach Magnus Brunzell om insatsen- Uppvärmningen gick utmärkt, bra fokus! Nytt för oss var spelpresentationen där spelarna fick springa ut på planen till publikens jubel, med det gick utmärkt det också. Fryshuset var inte bara stora och starka, utan också riktigt bra basketspelare. Vi kom inte upp till normal klass. Vi vet att vi kan bättre! Hur som helst är vi några erfarenheter rikare efter att fått spela ett gäng win-or-go-home-matcher i slutspelet och vunnit fyra av fem. Riktigt kul att få spela final, dessutom på hemmaplan. Nästa gång tar vi dem! MVP i Täby Basket: Olle Nyman.


På söndagkväll, i helgens sista finalmatch, var det dags för Norrort DU19 att möte favoriterna AIK i en match om guldmedaljerna. Norrorts-spelarna startade matchen inspirerat med självförtroende och stort stöd från läktaren. Båda lagen höll jämna steg med varandra matchen igenom och Norrorts defensiva game plan såg ut att lyckas efter en gedigen upphämtning i andra halvlek efter underläge med några poäng. Plötsligt var Norrort i förarsätet och AIK såg oroliga ut. Men det är små marginaler i basketsporten och med lite offensivt stiltje ett par minuter i sista quartern från Norrorts sida så var det istället AIK som fick in flytet och med två satta två 3-poängare i rad var de ikapp och förbi. Norrort matchade AIK fint, ett lag som nästa helg spelar Final Four i SM, men guldet gick den här gången till ett starkt motståndarlag - grattis AIK! MVP i Norrort: Rebecka Ekström.

Sportchef Angelica Gabrielsson är mycket nöjd med helgens arrangemang.

- Jag är oerhört stolt över de fina insatser som Täby Baskets spelare, ledare, föräldrar och styrelsemedlemmar gjort den här helgen. Utöver samordningen med Stockholm Basket, Basketshop och Åkersberga Basket har vi praktiskt ansvarat för att tillsätta sekretariat, tävlingskansli, matchvärdar och golvtorkare till hälften av de tolv finalmatcherna. Det har inneburit mer än tio, nästintill unika, personers ideella engagemang per match, och alla kallade, jag menar verkligen ALLA, har levererat med hög kvalitet när det behövdes som mest. Från de allra yngsta födda 08 till den äldsta, meddelar en rörd sportchef och fortsätter - Tanken var att få många involverade, där fler gör mindre tillsammans. Förhoppningsvis känner de flesta att i deras insatser gjorde en skillnad för hela arrangemanget, besökande finallag och inte minst Täby Basket. Stort tack till er alla, ni är GULD värda!

Foton: föräldrar och ledare.

- Kul, Kamratskap, Kämpa, Kvalité -

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub