Toppbild 50 ar

Täby Basket Inter får stöd från Loka Heroes

Publicerad 2019-01-29 11:44
År 2014 startade Vesna Stanisic upp Täby Basket Inter för nyanlända ungdomar i samband med den stora flyktingvågen. Nu har den fina insatsen uppmärksammats av Loka Heroes som går in och stöttar verksamheten i Täby Basket.


Foto: Anders Tillgren

– Det är enormt viktigt som nyanländ att komma i kontakt med andra och skapa ett nätverk. För vissa är det till och med avgörande för deras överlevnad, säger Vesna Stanišić.

Basketcoachen Vesna Stanišić kom till Sverige 1991 från forna Jugoslavien. I Sommar i P1 har hon berättat om sin bakgrund och livet i Sverige. Nu utses Vesna Stanisic till en Loka Hero för hennes stora engagemang för nyanlända ungdomar.

"Vi har sett vilken skillnad hon har gjort"

– Vi har följt Vesna sedan hon startade Täby Basket Inter och sett vilken skillnad hon gjort för ungdomarna. Nu är de i behov av stöd för att kunna starta upp på nytt och hjälpa fler, och det är något vi självklart vill stötta, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups och ordförande i Loka Heroes jury, i ett pressmeddelande.

Loka Heroes är ett initiativ av Loka och Svenska Basketbollförbundet. Syftet är att göra skillnad i två av samhällets stora utmaningar, hälsa och mångfald. Täby Basket Inter kommer att stöttas med material inför uppstarten och med marknadsföring för att nå ut till målgruppen.

Träningarna startar den 4 februari

Täby Basket Inter är det enda laget av det slaget i Norrort och är därför viktigt för integration och inkludering. För Täby Basket är det också ett praktiskt exempel på värdegrundsarbete som de övriga medlemmarna i klubben kan ta del av.

– Vi hoppas att ungdomar i föreningens ledarskapsakademi ska kunna stötta och vara hjälptränare för laget. Men också att spelarna i Inter på sikt ska kunna integreras i den övriga föreningsverksamheten, säger Vesna Stanišić.

Täby Basket Inter riktar sig främst till nyanlända i gymnasieåldern. Träningarna är kostnadsfria och äger rum i Tibblehallen måndagar klockan 20.30–21.30 med start den 4 februari.

Se originaltext på Basket.se som även går att läsa på Mitti.se

Stort grattis Täby Basket Inter och Vesna önskar föreningen!

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub