Toppbild 50 ar

Täby Basket P03 klara för Elite Eight i URM

Publicerad 2019-01-28 11:15
Omgång 3 i URM är färdigspelad för Täby Basket F04 och P03. Det blev sorti men en lärorik helg för tjejerna som kämpade hårt i tre matcher mot tufft motstånd i Vällingby. Killarna lyckades å andra sidan vinna alla tre matcher i Nässjö och är därmed vidare. Läs coachernas summering av omgången.


Täby Basket P03 omgång 3

Killarna i U16 gänget har själva satt målet att ta sig till Final Four i år, och gruppen har de senaste månaderna tränat för att tävla. I helgens omgång 3 reste man till Nässjö och mötte Malbas, Spånga och Nässjö. Så här berättar headcoach Annica Johansson om hur det gick:

I första matchen på fredag kväll mötte vi Malbas och killarna var väldigt laddade, fokuserade och redo att köra. Vi tog kommandot direkt i matchen, med hjälp av snabbt fas 1 spel, fart och fantasi i vårt anfallsmönster, bra intensitet i försvaret och med mycket energi från bänken, så kunde vi hålla undan hela vägen och vinna klart med 107-55.

Lördag morgon stod sen Spånga för motståndet. Morgonmatcher brukar inte vara vår bästa tid på dygnet, men killarna hjälpte varandra att komma igång bra och även här sprang vi golvet bra, skapade många lägen genom starka attacker och bra passningar, samtidigt som vi fick snäppa upp vårt försvar några steg med intensiv man-man press över hela banan. Vi har inte varit världsbäst på straffar under säsongen men i den här matchen blev det flera besök på straffkastlinjen och 69 % satt, samtidigt som vi lyckades hålla nere turnovers och ta bra med returer. Vi spelade runt på alla spelare, alla var med i poängprotokollet och matchen slutade till sist 90-42 i vår favör.

Sist men inte minst stod sedan värdklubben Nässjö för motståndet i sista matchen. De måste precis som vi sparat på det sista krutet till sist, för det blev minsann en riktig rysare. Täby tog kommandot i början av matchen med hårt fysiskt spel både i offense och defense. Våra stora killar, anförda av Max Brygt, gjorde en jätteinsats i att hålla undan Anton Politis, deras långa landslagsspelare, samtidigt som vi producerade bra med poäng framåt genom bland annat Elliot, Anton och Arash. Men, vi hade svårt att stoppa deras bästa spelare som med sin atleticism tog sig förbi varenda en av oss vad vi än gjorde och satte 43 poäng! Men tack vare smarta passningar från vår pointguard Jakob och bra beslut när matchen stod och vägde, så lyckades vi till slut vinna med 78-77, och därmed vinna gruppen.

Så kul att se killarnas fokus, vilja, energi och pepp av varandra under matcherna, och även roligt att få beröm av personalen där vi bodde och arrangörerna att våra killar varit schyssta och artiga. Nu ser vi fram emot att förhoppningsvis få arrangera omgång 4 hemma i Täby den 15-17 mars. Missa inte det!

Täby Basket F04 omgång 3

På pappret hade vi fått en grupp, som inte skulle vara omöjlig att ta sig vidare från, men redan första matchen blev för tuff. Blackeberg ställer upp med 12 jämnstarka spelare, och Blackes coach byter ofta och gärna alla fem spelare i taget. Efter 2,5 period leder vi med 14 poäng och känner vi kommer nog vinna det här, men där tar energin slut och vi, börjar göra misstag, vi orkar inte med deras helplans zonpress, som de kört hela matchen och det blir en tråkig förlust med 6 poäng.

Dag 2 möter vi ett starkt EOS, som både är spelskickliga och har en hög spelmognad, trots den stora poängskillnaden ger vi inte upp, utan kämpar på och lyckas till slut vinna 4:e perioden.

Dag 3, hade vi fått ny energi och kommit till "andra chansen", då Sunderbyn hade lyckats slå Blackeberg med 3 poäng, så låg avgörandet av avancemang i våra egna händer, vinst med 10 poäng och vi skulle vara vidare. Vi börjar starkt, går rakare på attack, 3:orna sitter och vi leder med 8 poäng efter första perioden, vi känner oss starkare än vi gjort de tidigare matcherna, nu spelar vi så bra som bara vi kan göra.

I inledningen av period 2, börjar vi åter slänga bort några bollar, de gör några mål och vårt försprång är uppätet, vi tappar vårt fina spel, spelar stressat både när vi tar upp bollen och i våra avslut och här börjar vi också tappa i försvaret. Tjejerna känner sig, trots 3 förluster, nöjda men väldigt trötta, men samtidigt sugna på att träna på explosiva attacker och att vi ska hålla oss till planen och inte stressa upp när moståndarna gör ett mål. Tack tjejer för en stark kämparinsats i dagarna tre!

Coach Laila och Peter

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub