Top banner 2017 02 19 1170

Täby Basket-tränarna Erik och Lena berättar om utbildning som utvecklar

Publicerad 2020-02-19 11:27
Intro utvtr nare
I början av året hölls en introduktionsutbildning för utvecklingstränare i Tibblehallen i Täby. Sex av deltagarna från Täby Basket fullföljde utbildningen: Annelie Nuscheler (P07), Erik Eng (P07), Olof Åberg (PF13 & P08), Magnus Mattinson (F11 & PF13), Georgi Eberharter (PF12 & PF13) och Lena Forsmark (F10)- stort grattis!

Varför valde du att utbilda dig?

Lena - Jag har haft ett långt uppehåll från nästan allt som har med basket att göra sedan jag själv slutade spela och var aktiv på olika sätt hemma i Luleå. Och när jag numera har egna barn så var det väldigt roligt att få vara i en hall igen. Men mycket är nytt för mig och jag har så mycket att lära, därför behövde jag utbilda mig.

Erik - Dels för att uppdatera mina "gamla/ delvis föråldrade" kunskaper från kurser för typ 25 år sen och dels för att förbereda mig för fler kurser att bygga på denna, berättar Erik.


Vad tar du med dig från utbildningen?

Erik - Bra diskussioner och erfarenheter från kursledare och övriga deltagare, bra övningar och metodik från kursmaterialet och praktiska delen. Viss del av kursmaterialet var väldigt intressant att läsa och se. Och givetvis nya vänner :)

Lena - Jag tyckte att utbildningen var jättebra i alla delar! Favoriten var förstås det praktiska passet, som var svettigt, roligt och lärorikt! Det var också roligt att träffa coacher från andra klubbar.


Vilka input skulle du vilja ge till andra tränare som funderar på att gå samma utbildning?

Lena - Som sagt, inom basketen och inom så mycket annat finns det alltid mer att lära sig. Så jag ser absolut inga nackdelar med att utbilda sig!

Erik - Bäst utväxling är ju att gå utbildningen tidigt (innan spelarna blivit för gamla" eftersom den är mest inriktad på yngre spelare). Ta chansen att utveckla dig själv! Det är bra både för dig som ledare och person samt bra för utvecklingen av laget/spelarna.


Vad tycker du är mest givande med att vara tränare?

Erik - Umgås med spelarna och se dem lyckas med saker de inte klarat innan. Både fysiska/motoriska men även som lagmedlem och person. Att vara del i ett härligt team med andra ledare och även i Täby Basket som jag tycker tar hand om ledare, spelare mfl på ett jättefint sätt. Jag älskar även själva lärandet/utlärningen som ibland är jättesvårt och då måste jag också hela tiden bli bättre som ledare och den utmaningen gillar jag. Sen älskar jag ju basket i sig och det är ju jättehärligt att fortfarande hålla på med det.

Lena - Det som är mest givande med att vara baskettränare är att se utvecklingen från ett stort gäng som inte känner varandra och där alla springer i en enda stor röra till att de en efter en förvandlas och börjar röra sig och tänka som en basketspelare och som ett lag. Och basketen är numera ett gemensamt intresse jag har med mina barn, och det är så roligt att dela det med dom!

Tack för er insats!


Är du intresserad av att veta mer om utbildningsmöjligheter i Täby Basket, kontakta Sportchef Angelica Gabrielsson angelica.gabrielsson@tabybasket.se

Läs gärna mer om Svensk Baskets utbildningar på basket.se och på basketutbildning.se

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub