Täby Vit vidare i Lions Cup

Publicerad 2018-04-16 15:41
Vinst över Tensta med 33-22

Rapport från Vita Lions match mot Tensta i Husbyhallen.

Vi var sju de var sex. Målet var att krossa dem direkt genom hård bollpress precis som gårdagen. Nu är det inte alltid geniala planer går i lås. Idag verkade hela laget nervöst, fanns inte samma energi som igår. Vi brukar också ha svårt mot lag som inte spelar så mycket basket, utan lever på udda moves och en och annan skicklig spelares förmåga att få boll i korg.
Jämn första period (underläge 8 - 10); bättre försvar i period 2 (7 - 2); i period 3 blev det locket på (7 - 10); avslutningen krossade vi dem med 11 – 1, totalt vinst med 33 – 23.

Riktigt spännande och det var inte förrän sista minutrarna som vi hade en betryggande ledning.

Riktigt bra kämpainsats. Viktigt att inte ge upp, trots att det är
modigt. Det är styrka!

De gånger vi får runt bollen leder det nästan alltid till bra lägen, även idag ett antal riktigt snygga pass-pass-layups.
Stämningen i omklädningsrummet var mycket bra! Om man vinner är allt förlåtet! Det tar vi med oss till semifinalen nästa lördag 14:00 i Enskedehallen. Vilka vi möter är inte klart.
Oklart om Olle kommer vara assisterande coach även nästa match, han gjorde en stabil insats idag. Som vanligt bra publikstöd!

Brunzell/Fredlund har också kört miljötänk i helgen, genom samåkning med Viktor, Hugo, Christoffer, Marcus och undertecknad.

Innan jag skriver *over and out * kan jag dela med mig av gårdagskvällens upplevelse av matchen mellan Spurs – Warriors. Soffan var bokad, drog igång NBA-appen och klickade på matchen Spurs-Warriors, nedräkning 4:35 kvar till match… När väl matchen drog igång var både Durant och Thompson skadade (Curry visste vi var skadad), lite antiklimax. Vi kollade dock nästan hela matchen, där Spurs hade klar ledning; när jag lite senare gick in och kollade wikihoops för exakt resultat och stats, hade Warriors vunnit en klar seger, Thompson och Durant gjort flest poäng. Fråga mig inte hur, men på något sätt hade vi alltså suttit och kollat en gammal match. Ridå!

Md krankning banner 320x320