Top banner 2017 02 19 1170

Dan involverad i en ny högre tränarutbildning

Publicerad 2024-03-22 11:29
Img 2235
Dan "Danne" Wiorek är inte bara coach i Täby Basket utan även högskoleadjunkt och prefekt för sektionen tränarskap och specialidrott på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Nu har han, tillsammans med ansvariga på Svenska Basketbollförbundet (SBBF), varit med och skapat en högre tränarutbildning med inriktning bollspel.

Hur blev du involverad?

- Kursen är något jag velat göra länge och jag har tagit chansen nu när vårt tränarprogram går bra och lärarutbildningen går mindre bra. Jag har tagit tankar från en fotbollskurs och gjort om till en kurs för andra bollidrotter och där basketbollen kändes som viktigast (rent personligt). Kursen är min "baby" och jag blir kursansvarig. Basketbollsförbundet håller nu på att se över vad som ska in rent basketspecifikt och jag kommer ha några att bolla med därifrån. I nuläget är det Sara Dutina, Lars Johansson och Rickard Aspegren jag har diskussioner med.

Vad bidrar GIH med innehållsmässigt?

- Utbildningen omfattar 30 högskolepoäng med 50% studietakt och sträcker sig över två terminer. GIH har ansvaret för de delar som inte är basketspecifika. Här ingår kursdelar om att leda barn och ungdom (idrottspedagogik), ledarskap och coaching med inriktning idrottspsykologi, träningslära samt didaktik. Varje del om 7,5 hp.

Se mer information om utbildningen på gih.se

Se mer information om utbildningen på basket.se

Vilka fördelar har detta samarbete GIH-SBBF?

- Utöver att GIH kan de områden vi undervisar i och har hög forskningskompetens inom områdena så finns ju fördelar för deltagarna och basketen i att deltagarna får högskolepoäng på köpet och att statsmakterna står för kostnaden för utbildningen. Känns kanonbra!


Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md kaffe se logga webb
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub