Top banner 2017 02 19 1170

Trygg Basket

Trygghet och inkludering

Nedan finns lästips, material och filmer kring hur du som ledare kan skapa trygghet och inkludering, identifiera och utmana normer, synliggöra makt och tystnadskulturer samt motverka diskriminering och olika former av våld.

Lär dig mer om trygghet och inkludering.

Diskriminering i idrotten.

Våld i idrotten.

Makt-, tystnads- och samtalskultur.

Normer, normkritik och intersektionalitet.


Trygg Basket i SBBF

Basketen ska vara en miljö där du ska känna dig trygg. En trygghet som vi skapar tillsammans genom att prata om hur vi beter oss mot varandra men också genom att säga till om något inte känns rätt.

Till trygg@basket.se kan du vända dig för att få stöd, råd och vägledning i frågor som rör din eller andras trygghet. Hit kan du vända dig utan risk för negativa konsekvenser.

De som läser mejl som skickas till trygg@basket.se är generalsekreteraren och ordförande för Svenska Basketbollförbundet.

Bris stödlinje för idrottsledare

Om du som ledare behöver tips, råd och verktyg kring frågor som rör trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar, kan du ringa till Bris stödlinje för idrottsledare på 077-44 000 42.

Bris stödlinje för barn och ungdomar har telefonnummer 116 11.

Orosanmälan

Endast personer som arbetar i hälso- och sjukvård, skolan samt i socialtjänsten är skyldiga att anmäla misstanke om att ett barn eller ungdom far illa.

Idrottsledare och tränare är alltså inte skyldiga att anmäla, men bör alltid anmäla sina misstankar så att socialtjänsten får möjlighet att utreda om barnet/ungdomen har behov av stöd och skydd.

Mer information om orosanmälan hittar du här:

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub