Top banner 2017 02 19 1170

Lagföräldrars uppdrag

Lagföräldrars uppdrag

Att vara lagförälder innebär att man är motorn utanför planen och avlastar tränarna från fram för allt administrativa uppgifter så att de kan fokusera på tränings-och tävlingsdelarna. Lagföräldrarna är därför en viktig resurs för det administrativa arbetet och lagaktiviteter som stärker lagandan. Laget kan med fördel ha flera lagföräldrar och låta uppdragen rotera. Två lagföräldrar rekommenderas dock ha huvudansvaret som lagadminstratör respektive lagledare.

Lagadministratörer

Ansvarar för att:

  • Vara en kommunikativ länk mellan tränarna, föräldrarna och föreningen via mail, lagsidor m.m
  • Ansvarar för lagets lagsida (om sådan finns).
  • Regelbundet uppdatera medlemslistan vad gäller nya spelare, hjälptränare, lagföräldrar i MyClub som är klubbens system för medlemshantering. Kansliet ordnar de inloggningsuppgifter som behövs för systemet, maila kansli@tabybasket.se för detta.
  • Administrera lagkassan. Med fördel utses en kassör för att detta. Lagkassan är till för att förenkla gemensamma utlägg för laget i samband med matcher/turneringar.

Lagledare

Ansvarar för att:

  • Fördela uppgifter bland föräldrar (ex. swedbankomgång, sekretariat, café jumpstop, tvätt av matchställ, skjuts till matcher och cuper)
  • Initiera, planera och genomföra gemensamma lagaktiviteter.
  • Identifiera och engagera andra föräldrar som har intresse av att på olika sätt hjälpa till i föreningen

OBS! Att vara lagförälder innebär inte att man själv tar på sig alla uppgifter kring ett lag. Snarare att man fördelar olika uppgifter till andra föräldrar, och därmed själv behöver ta ett mindre ansvar i dessa.

Hur just ert lags upplägg ser ut kommer säkert att växa fram ju längre man känt varandra och vet hur laget fungerar.

Att laget även gör olika aktiviteter tillsammans utanför träning eller match påverkar lagets sammanhållning positivt. Ju äldre spelarna blir desto mer kommer laget att betyda både träningsmässigt och socialt. Att ha stöd av sina föräldrar i utövandet av sin sport är viktigt för hur framtiden inom sporten ser ut.

En klubb där alla känner sig välkomna blir en stark klubb!

Varmt välkomna till Täby Basket!

________________________________________________________________________________

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub