Top banner 2017 02 19 1170

Skada under idrottsaktivitet

Överbelastning och skador

När man kommer in i tonåren är det väldigt vanligt att man kommer in i en snabb tillväxtfas, då senor, ligament m.m. inte alltid hinner med i utvecklingen. Det kan leda till problem med rygg, höfter, knän osv. Det är heller inte ovanligt för basketspelare att råka ut för stukade fötter, överbelastade hälar, hopparknän osv. På träningar försöker vi motverka detta genom att köra regelbunden fysträning.

Idrottsförsäkring

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring via Folksam. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd och gäller när spelaren deltar i av Svenska Basketbollförbundet och dess distriktsförbund sanktionerad träning eller match, under deltagande i moderföreningens träningar, basketbollskolor och matcher. Försäkringen gäller även under färd till och från ovan angiven verksamhet.

Svenska Basketbollförbundets idrottsförsäkring

Gör skadeanmälan enligt rutinen för skadeanmälan så fort en skada har inträffat. Spar kvitton för alla eventuella utlägg kopplade till skadan.

Om spelaren har en personlig barn-/olycksfallsförsäkring ska skadan naturligtvis anmälas även till försäkringsgivaren för den personliga barn-/olycksfallsföräkringen. Också här gäller att anmälan ska göras så så fort som möjligt, då det finns en bortre gräns för hur sent inträffade skador kan anmälas. Anmäl hellre en skada för mycket än att riskera att inte få ersättning för en skada som preskriberats (anmälts för sent).

Råd och vård för idrottsskador

Idrottare, ledare och föräldrar i Svensk Basket kan ringa Folksams Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 för kostnadsfri rådgivning om skador. Ring vardagar 08:00-17:00.

Skulle du behöver mer än rådgivning ingår två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottssakdor.

Vård och rehabilitering

Vi kan som förening inte teckna avtal med specialister utan det är upp till varje medlem/målsman att kontakta Hälso- och sjukvård.

Däremot kan vi, vid behov av regelbunden kontakt med specialister, rekommendera:

Hemsida

Naprapatgruppen Täby Centrum är en privat mottagning utan remisskrav och har därför korta väntetider. De erbjuder hög kompetens och lång erfarenhet inom diagnostisering, behandling och rehabilitering av akuta skador, långvariga besvär och idrottsskador. Kliniken har även tillgång till diagnostiskt ultraljud, stötvågsbehandling och medicinsk laserbehandling, samt erbjuder samtalsterapi och coachning.

Som medlem i Täby Basket får du 10% på naprapatgruppens tjänster.

Täby Rehab Center

Hemsida

Täby Rehab Center är anslutna till Stockholms läns landsting. Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller.
Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Fysioterapeutgruppen i Näsbydal

Hemsida

Fysioterapeutgruppen är anslutna till Stockholms läns landsting. Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller.
Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub