Toppbild 50 ar

Skada under idrottsaktivitet

Idrottsförsäkring

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring via Folksam. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund.

Svenska Basketbollförbundets idrottsförsäkring

Överbelastning och skador

När man kommer in i tonåren är det väldigt vanligt att man kommer in i en snabb tillväxtfas, då senor, ligament m.m. inte alltid hinner med i utvecklingen. Det kan leda till problem med rygg, höfter, knän osv. Det är heller inte ovanligt för basketspelare att råka ut för stukade fötter, överbelastade hälar, hopparknän osv. På träningar försöker vi motverka detta genom att köra knäkontroll och använda oss av Basketsmart.

Vid behov för att få hjälp med en diagnos kring det man upplever rekommenderar Täby Basket att ni uppsöker fysioterapeuter/sjukgymnaster med specialistkompetens.

Råd och vård för idrottsskador

Idrottare, ledare och föräldrar i Svensk Basket kan ringa Folksams Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 för kostnadsfri rådgivning om skador. Ring vardagar 08:00-17:00.

Skulle du behöver mer än rådgivning ingår två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottssakdor.

Behöver du mer långvarigt stöd än så, kan du också kontakta:

Regionsfysio om du är med i regionsverksamheten.

Eller

Täby Rehab

Hemsida

Täby Rehab Center är anslutna till Stockholms läns landsting. Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller.
Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Fysioterapeutgruppen i Näsbydal

Hemsida

Fysioterapeutgruppen är anslutna till Stockholms läns landsting. Patientavgift 200 kr, frikort (högkostnadsskydd) gäller.
Under 18 år och över 85 år är kostnadsfritt.

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub