Top banner 2017 02 19 1170

Mattias Herlitz klar för Köping Stars i SBL

Publicerad 2023-06-08 09:58
K png herlitz
Foto: Köping Stars
Mattias Herlitz - en av de bärande spelarna i Norrorts lag i Superettan - startade sin karriär i Täby Basket och har nu skrivit på för ligalaget Köping Stars.

Mattias, vart var det allt började och hur har din karriär sett ut fram tills nu?

- När jag var sju började spela i Täby P94 och första träningen var i ettan i Tibble. Sen fortsatte jag i Täby upp till seniornivå för att sedan spela i Norrort. Jag spelade ett år i AIK och har även tagit några pauser från basket. De senaste två säsongerna kom jag tillbaka till Norrort där vi nu senast gick till semifinal i Superettan.

Varför fastnade du för basketen?

- Brorsan började lira innan mig så det var självklart att jag skulle göra samma. Vi hängde mycket i Tibble och på olika utomhusplaner så fort vi tillfälle. Det var ett bra sätt att hänga med polare med ett gemensamt intresse.

Varför tar du klivet till SBL Herr?

- När jag var yngre var det en dröm att spela proffsbasket, men jag var nog inte tillräckligt bra när jag var 20 och valde att satsa mer på plugg och jobb. Nu har jag möjligheten och vill testa.

Vilka förväntningar har du på kommande säsong i Köping?

- Jag hoppas på en rolig säsong där vi kan skapa bra lagkänsla och få ut så mycket som möjligt av vårt material och vinna många matcher.

Har du några tips och råd till den yngre generationen som siktar framåt och uppåt?

- För det första, ge alltid 100% i allt du gör och fokusera på nuet. Släpp det som har varit och övertänk inte på framtiden. Du kan ändå bara påverka det som händer i nuet. För det andra, se till att skapa en bra lagstämning där alla trivs. Då blir hela laget bättre vilket kommer gynna dig som individ på lång sikt.

Tack Mattias för din insats och stort lycka till med ditt fortsatta spel!

Kul - Kamratskap - Kämpa - Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub