Top banner 2017 02 19 1170

Premiär för Swedbankligan 2023-2024

Publicerad 2023-10-04 09:09
Swedbankligan3
På söndag 8 oktober drar Täby Baskets egna miniliga - Swedbankligan - med matcher för de allra yngsta lirarna U8-U12 igång. Klubbchef Fredrik "Frippe" Lindholm är ansvarig för planering och styrning, Täby Basket-lagen tilldelas en omgång var för att driva arrangemanget runtom med hallvärdskap och café och på golvet står föreningens egna unga domare och guidar fram lagen under matcherna.

Om Swedbankligan

Swedbankligan arrangeras vid åtta tillfällen mellan oktober och maj, där U8-U12 lagen spelar en till fyra omgångar var. Täby Baskets ambition är att erbjuda välplanerade arrangemang med fokus på kul och lärande. Deltagare i lag som är med i Swedbankligan ska ha en positiv upplevelse oavsett hur det går i matcherna, och därför tonas tävlingsmomentet ner, i synnerhet i de yngre åldersgrupperna. Istället är strävan att bygga glädje och gemenskap genom basketen.

Rekord i antal anmälda lag

Föreningen har glädjen att få ta emot lag från många olika föreningar som redan föranmält sig till de olika omgångarna. - Det är fantastiskt, vi har nog aldrig sett ett sådant tryck så tidigt på säsongen, meddelar klubbchef Fredrik Lindholm och tillägger - Tack vare ett välordnat arrangemang med ett bra värdskap, där lagens föräldrar driver Café Jump Stop och tar emot lagen på ett bra sätt, så skapas en trygg och trevlig atmosfär. Läktarna är fyllda från förmiddag till kväll, och det gör det förstås extra spännande och roligt för barnen. Arrangemanget toppas också av att våra egna unga domare gör uppskattade insatser nere på planen genom att hjälpa till att utbilda de yngre spelarna i spelets regler. - Nu ser vi verkligen fram emot att komma igång med Swedbankligan!, avslutar Frippe.

Kul - Kamratskap - Kämpa - KvalitéMd krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub