Top banner 2017 02 19 1170

Rebecka Ekströms Sea-Hawks vidare till slutspelet

Publicerad 2023-02-09 10:09
Img 6914
Fotograf: Udantha Chandre, @ucephoto
Täby Baskets och Norrort Baskets Rebecka Ekström (född 2001) gör sitt tredje år på Memorial University i St. John´s på ön Newfoundland utanför Kanadas sydöstra kust. Vi följer upp läget inför kommande slutspel och Rebeckas framtida planer.

Slutspelet närmar sig - hur fungerar upplägget i Kanada, vilka förväntningar har ni, och vilka lag är era starkaste motståndare?

- I vår conference är de åtta lag, Topp sex tar sig till slutspel efter rankingen när säsongens matcher är över. Nummer ett och två i tabellen går direkt till semifinal mean övriga lag spelar kvartsfinal först. Just nu ligger vi på fjärde plats i tabellen med 5 matcher kvar av säsongen. Efter förra helgens vinster stod de klart att vi har tagit oss en plats i slutspel (tillräckligt många poäng för att vara kar för slutspel)så de resterande matcherna blir viktiga för att få en så bra placering som möjligt. I år är våran conference väldigt jämn, alla matcher är viktigt och jag skulle inte säga att de är ett topplag utan istället 4-5 lag som alla är på samma nivå och kan vinna.

Du är starter i laget - vilken är din(a) roll(er) på planen/i laget?

- På planen gillar jag att pusha tempo och springa i transition. Min tydligaste roll i laget skulle jag säga är att jag är 3 poäng skytt men också spelfördelare och spela fram andra. I laget försöker jag alltid bidra och sprida positiv energi.

Du har blivit uppmärksammad för din kapacitet att kombinera elitidrott och universitetsstudier, och fått Academic All Canadian-priset: hur lyckas man med den bedriften?

- Academic all Canadian uppmärksammas i form av kombination av studier och universitets idrott. För att få priset behöver man ha 80 % snitt betygsmässigt i skolan samtidigt som du representerar din skola för ett av idrottslagen. För att kunna prestera både i skola och basket skulle jag säga att de viktigaste är att planera tiden och prioritera. Mitt schema är redan fullproppat av lektioner, lag träningar, gym, plugg och skott så att planera tiden är något jag värderar och nog mitt bästa tips för att lyckas.

Hur många år har du kvar på college och vad är dina planer därefter?

- Jag är just nu inne på mitt tredje år i skolan och som de ser ut nu tar jag min examen nästa år (maj 2024), och har då en bachelor of business administration. Under mitt första år här hade vi ingen säsong, vilket innebär att jag just nu är inne på mitt andra år av eligibility. I kanada kan du spela universitet idrott i 5 år, vilket innebär att även om jag tar min examen har jag år kvar att spela. Just nu vet jag inte exakt vad min plan är efter att jag tar min examen är. De jag är säker på är att jag vill läsa en master och spela basket, men sen är frågan om de blir hemma i Sverige, i Kanada eller någon annanstans i Europa kanske.

Tack för din insats och lycka till Rebecka!

Följ Rebeckas fortsatta äventyr med Memorial Women´s Basketball på instagram @munwbb och hemsidan

Se matcher med laget på https://aus.yaretv.com/

Kul - Kamratskap - Kämpa - Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub