Top banner 2017 02 19 1170

Ren, äkta och 100%-ig glädje

Publicerad 2022-03-21 19:01
Wildcats
Idag är det rocka sockorna-dagen vars syfte är att öka allmänhetens medvetenheten om Downs syndrom. Genom att ta på dig olika strumpor är du med på att uppmärksamma människor med Downs syndrom och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Täby Basket passar på att i sammanhanget lyfta fram ledarna Fredrik, Lisa och Patrik i Wild Cats med en intervju kring varför de valde att engagera sig och vad som är bäst med att vara ledare i Täby Baskets stående parabasket-lag för personer med intellektuell funktionsnedsättning.


Fredrik Sörensen

- När jag såg att Täby Basket kanske skulle starta ett Paralag och sonderade intresset, tänkte jag direkt. Oj vad spännande detta borde jag göra, och basketnörden i mig sa att det är självklart att alla ska få chansen att prova på världens roligaste sport. Förnuftet sa: tänk på att detta kan vara ett åtagande för all framtid. Efter att jag insett att Patrik tänkt samma tanke och jag vet att han är en lugn och strukturerad person var det lättare att säga ja.

Glädjen som är helt igenom äkta är det som gör onsdagarna (träningsdagarna) så fantastiska, det finns alltid något roligt att dela med sig om efter varje träning.

Återkoppling från en förälder för några veckor sedan - Fredrik, detta är ett åtagande "for life" det vet du va?

Jag misstänkte att det var så innan jag klev på och jag ångrar ingenting, det är bara ren glädje.

Lisa Bernwall

- Mitt engagemang för målgruppen startade med min bästa kompis Tilda, som har en funktionsnedsättning från födsel som gett henne svårigheter att gå och kommunicera utan hjälpmedel.

Jag fick en dag följa med henne till parasportskolan där de fick prova på olika sporter. Tilda fastnade för rullstolsbasket och tyckte det var så kul! Hon ville inte gå därifrån när dagen var slut. Jag blev inspirerad av både ledarna och spelarna då jag såg glädjen och gemenskapen sporterna gav dem. De fick spelarna att känna sig inkluderad och hörda.

Jag ville vara med och bidra med den glädjen och utvecklingen. Därför tog jag kontakt med Eddie på RF SISU Parasport i Stockholm och frågade om det fanns möjlighet att hjälpa till som ledare i något paralag. Då skickade han vidare mig till Angelica som tog kontakt med mig och berättade att de skulle starta ett parabasketlag i Täby Basket och att de sökte ledare. Då kände jag direkt det är självklart jag ska vara ledare!

Därefter startade processen att få igång laget, nu idag är vi ett lag på cirka 10 spelare. Det är så himla kul och jag är så glad att jag får göra detta!

Patrik Setzman

- När jag fick reda på att Täby Basket skulle starta Parabasket, så kände jag direkt att det vore kul att vara med på. Sedan så träffade jag Fredrik och vi insåg att vi båda tänkt lika och på den vägen är det Det som lockade mig var att vara del av en verksamhet, där jag känner att jag kan ge tillbaka till sporten jag älskar och förhoppningsvis till individer som behöver det.

Det roligaste med Täby Wildcats är för mig att se glädjen och utvecklingen. Leenden som spricker upp när passningarna går fram eller bollarna går i korgen, ger mig oerhört mycket. Att se hur mycket spelarna utvecklats under resan är också helt underbart. Alla våra spelare är 100% äkta, det finns inget påklistrat utan du får reaktioner som är äkta i varje situation. Här har vi alla en del att lära av våra parabasketspelare.

För mig är det en boost av glädje varje onsdag. Inte alltid enkelt men alltid en stor glädje.


Tack Fredrik, Lisa och Patrik för era viktiga insatser!

Kul-Kamratskap- Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub