Top banner 2017 02 19 1170

Amanda och Henry går Täby Baskets Ledarakademi

Publicerad 2024-02-23 14:09
Image0 2
Ledarakademin (LA) är Täby Baskets ledarprogram för ungdomar i åldern 14-17 år och innefattar 60 studietimmar fördelat på 2 år. I programmet ingår teori och praktik som domare i Swedbankligan, hjälpledare i föreningens yngre lag samt som ledare under andra föreningsaktiviteter. Vi har intervjuat Amanda Grundby (F08) och Henry Holmström (P08) som påbörjade LA25 (Ledarakademin 2025) i augusti 2023 och har ca tre terminer kvar på utbildningen innan examination i maj 2025.

Amanda och Henry, ni valde båda att gå Ledarakademin, varför då?

- Vi valde att gå ledarakademin för att skaffa oss erfarenhet om hur det är att vara en tränare d.v.s utveckla ledarskapsfärdigheter och få förståelse för hur man hanterar och inspirerar yngre barn. Dessutom får vi hålla på med ännu mer basket!

Vad har ni lärt er så här långt?

- Vi har hittills fått lära oss hur en förening fungerar och hur man ska träna barn på ett engagerande sätt, som att kommunicera begripligt, tydligt och uppmuntrande, skapa en positiv och stödjande miljö och genomföra effektiva träningspass så barnen växer både som individer och spelare.

Så småningom kommer ni att kliva in som unga ledare i ett lag, vad ser ni fram emot?

- Vi ser fram emot att få dela med oss av vår passion för sporten, vara en förebild och inspirationskälla, bidra med positiva upplevelser och glädje samt att få se barnen växa och utvecklas som basketspelare

Vilka är era ambitioner som ledare/tränare i framtiden?

- Vår främsta ambition som framtida ledare är att låta våra spelare upptäcka sporten, utmana sig själva och höja sitt självförtroende samtidigt som de får ökade basketkunskaper och utvecklar sina egna styrkor. För det andra vill vi bidra till rätt inställning till tävling och prestation samtidigt som vi betonar vikten av lagarbete och respekt i en positiv och inkluderande miljö.


Tack Amanda och Henry för era insatser!

För mer information om Ledarakademin se hemsidan.

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub