Toppbild 50 ar

Premiär för Täby Basket 08 i Eskilstuna Basket Cup 2019

Publicerad 2019-05-13 11:08
I helgen begav sig fjorton lag från Täby Basket till Eskilstuna Basket Cup för att kämpa, ha kul, stärka kamratskapen och visa upp kvalité på planen. De yngsta deltagarna födda 2008 gjorde debut i cupen och coacherna sammanfattar helgens äventyr. De mer rutinerade lagen 04-07 lirade slutspel i kampen om ädla valörer, där P05 lag 2 tog sig hela vägen till final och slutligen fick hänga silvermedaljer runt halsen - grattis!


Resultat

P07 - A-kvartsfinal

P06 - A-kvarstfinal

F06 - Täby basket Röd - A-åttondelsfinal / Täby Basket Vit - A-kvartsfinal

P05 - Täby Basket 1 - A-kvartsfinal /Täby Basket 2 - A-final

F05 - Täby Basket Röd - B-semifinal /Täby Basket Vit - A-kvarstfinal

F04 - Täby Basket Storm - A-kvatstfinal /Täby Basket Liberty (i F03-klassen) A-slutspel placeringsmatch


Täby Basket P08

Första cupen för P-08 blev äntligen av i Eskilstuna. 15 killar hade kul, kämpade hårt och skapade både basketkvalitet och kamratskap som kommer ta detta lag långt både på och utanför planen.

Förutom att själva spela basket har vi även ätit glas, vaknat 05:10, diskuterat vem som e, skadat oss, rehabat oss, skadat oss igen, skrattat, funderat över hur belysningen i sovsalen fungerar eller inte fungerar, tittat på F08, P07, P05 samt ställt oss den eviga frågan är chips godis.

En kanonhelg helt enkelt!

Vi kommer tillbaka!

Tack / P-08 Täby Basket


Täby Basket F08

Super-premiär för F08 i Eskilstuna!

Så var det dags. Premiär. Första cupen någonsin för F08 med 17 medföljande tjejer uppdelade i två lag. Och vilken premiär det blev. Ja inte för att någon bryr sig om vinster, inte ens tävlingsledningen då detta var första gången poäng inte räknades i cupen. Men visst är det ändå ett styrkebesked när vi vinner 7 av 8 matcher under helgen. Superroligt att se när polletten trillar ner att man med aggressivt försvar kan sno åt sig bleka passningar från motståndarlaget, att man kan försöka lista ut var en retur trillar ner och att man vinner mycket på att springa snabbt, både framåt och hemåt! Vill påstå att alla tjejer tagit ett rejält kliv framåt efter helgens hårdträning i matchtempo!

Men cup är ju så mycket mer än bara matcher. Det är disco. Man inser att man börjar bli gammal när 300 barn helt plötsligt stämmer upp i gemensam allsång av tung hiphop som man själv aldrig hört. Stort på Tik Tok tydligen. Även här gjorde F08 intryck genom att inte bara starta ett eget danståg, utan också få med sig hela discot!

Cup är också ordning & reda och att ta hand om sig själv och sina saker. Att sova borta, på luftmadrass, med eller utan luft. Det är flätor, fredagsmys, Uno, Chicken scream, sanning eller konka och förstås lördagsgodis inkl. bra matteträning för att kunna optimera sina inköp till exakt satt maxbelopp. Men framförallt handlar det om att ha kul och svetsa ihop laget. För det som är kul som man gör med sina kompisar, det fortsätter man gärna med.

Det råder inget tvivel om att vi har ett supergäng som utifrån sina egna förutsättningar vuxit ett par centimeter i helgen. Stort tack också till alla fina föräldrar som hjälpt till under helgen, självklart ni som varit med från morgon till kväll men även ni som kört hela vägen för att komma och heja.

Det får bli en repris nästa år😊!

Coach Caroline

- Kul, Kamratskap, Kämpa, Kvalité -


Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub