Top banner 2017 02 19 1170

Alexander Lindqvist som tränare

Publicerad 2023-01-05 09:35
Img 9858
Alexander Lindqvist började sin spelarkarriär i Täby Basket och har spelat som professionell spelare utomlands samt representerat det svenska herrlandslaget. För närvarande spelar han för Södertälje Kings i Svenska Basketligan (SBL). Under denna säsong har han även tagit klivit över på tränarsidan för att leda Täby Basket Pojkar födda 2015 (P15), där han har båda sin söner med.

- För ett år sedan hade jag tänkt "aldrig i livet" att jag blir tränare, men efter att ha provat på så kan jag konstatera att det ÄR roligt! Det är väldigt stimulerande att få planera, prova sig fram, coacha och se utvecklingen i gruppen.


Täby Basket P15 är ett gäng på trettiotre killar i dagläget med en coachstab på sju där Alexander tagit sig an uppgiften att förbereda och planera träningarna.


- Jag har fått förtroendet från övriga ledare att sköta träningsplaneringen och tar god tid på mig i förberedelserna. Sen är det "trial and error" som gäller där jag testar innehållet på killarna för att se om de tycker det är kul och om de lär sig något. Än så länge har jag bara fått positiv återkoppling, så det är ju bra. Det märks nog att jag är väldigt engagerad och förberedd.


- Eftersom jag investerar tid i planeringen så förväntar jag mig mycket tillbaka, ganska för mycket ibland. Jag vet inte vad som är rätt eller fel men lär mig stegvis knepen som fångar killarnas uppmärksamhet. Exempelvis att jag nu kan alla killarnas namn och kan möta varje individ. Eller att jag tar bort moment på en gång om jag märker att det inte funkar. Det är en läroprocess att kunna hantera den åldersgruppen där de befinner sig just nu, framför allt mentalt och socialt. Det är ju bara 7 år gamla och ska i första hand ha roligt när de lirar basket.


Sportchef Angelica Gabrielsson konstaterar - Kretsloppet i den ideella föreningen är väldigt viktigt. Det vill säga att vi, förutom att utveckla lag och spelare, parallellt fostrar framtida ledare. Så att de som spelar just nu nån gång i framtiden blir redo och motiverade att coacha ett lag. Må vara som äldre ungdomsspelare i föreningen eller långt efter spelarkarriären som vuxen, eller som i Alexanders fall - som aktiv seniorspelare på nationell nivå. Den senare profilen på tränare finns det inte många av och vi är förstås väldigt glada över Alexanders engagemang och hoppas att det kan inspirera fler seniorspelare att överväga ledarbanan i kombination med spelarkarriären!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalitë

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub