Top banner 2017 02 19 1170

Alice i USA

Publicerad 2023-01-26 12:24
 qp04186a
Foto: Malin Jochumsen
Vi checkar in med Alice Dahlbom (född 2005), spelare i Norrort Basket och student på Tibble NIU Basket, som just nu befinner sig i Sutton, Nebraska, USA som utbytesstudent.

Alice, hur tog du dig till USA som utbytesstudent egentligen?

- Vi kontaktade EF, ett företag som anordnar språkresor och utbytesår med flera länder. Jag fick fylla i en lång ansökan för att presentera mig själv. Därefter matchades jag med en familj i Sutton. Här bor jag nu i ett stort hus ute på landet, med min värdfamilj, hästar, katter och hundar. Jag går i high school och spelar basket. Jag spelade även volleyboll i början, en bra erfarenhet!

Hur kommer det sig att du bestämde dig för att åka till USA?

- Jag ville testa på hur det var att leva i ett annat land med en annan kultur för att få en annan erfarenhet.

Hur upplever du skillnaderna i kulturen?

- Det finns många skillnader. Upplägget är ju lite annorlunda då man går High school än gymnasiet. För det första är läsåret uppdelat i tre terminer. Skoldagen börjar och slutar samma tid varje dag. Schemat ser också likadant ut varje dag och lektionerna är 50 minuter långa.

Hur många träningar i veckan har ni och vad är skillnaden från Sverige?

- Träningarna är direkt efter skolan vilken var en chock i början men jag har börjat vänja mig vid det. Vi har träningar sex gånger i veckan och varje träning brukar vara i två och halv timme. Dagen innan match så är det mest fokus på scouting av motståndarlagets spelare och spel som förberedelse inför matchen.

- Den största skillnaden är nog att vi har så långa träningar och alla är väldigt tävlingsinriktade, så det är väldig hög intensitet. Vi springer rätt mycket på varje träning.

När kommer du tillbaka och vad är dina planer då?

- Jag kommer tillbaka i början av jun, efter min graduation, och då är mina planer att gå klart Tibble gymnasiet och spela basket i Norrort.

Tack Alice och lycka till med ditt fortsatta äventyr!


Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub