Top banner 2017 02 19 1170

Basketligan Special-omgång i Täby

Publicerad 2023-10-17 12:04
Image0
Helgen 21-22 oktober arrangerar Täby Basket en Basketligan Special-omgång i Tibble sportcentrum. Då kommer lag från hela Sverige, och även Norge, på besök till Täby för att lira matcher mot varandra. - Vi är väldigt glada att vi fått förtroendet av Svenska Basketbollförbundet att anordna detta evenemang, säger sportchef Angeilca Gabrielsson.

Basketligan Special - där fantastiskt händer - är Sveriges officiella basketliga för personer med intellektuell funktionsnedsättning och under en säsong anordnas tre omgångar runt om i Sverige.

Säsongen 2023-2024 startar Basketligan Special med en omgång i Täby 21-22 oktober med deltagande lag från Täby, Alvik, Uppsala, Östersund, AIK, Central, Göteborg, Fryshuset samt Ammerud och Bergen i Norge. Se spelschemat här.

Runt trettio personer i föreningen kommer att engagera sig för att genomföra olika uppdrag runt arrangemanget bl.a. sitta i sekretariat, stå i kiosken, vara hallvärdar och agera speakers - En fantastisk uppslutning från ungdomar, styrelsemedlemmar och föräldrar som vill göra avgörande insatser denna helg! säger en nöjd sportchef.

Wildcats representerar Täby Basket och leds av rutinerade Patrik Setzman och Fredrik Sörensen med stöd från Ledarakademi-hjälpledaren Vincent Höglund.

Patrik och Fredrik -vad betyder det för er och spelarna att vi arrangerar en omgång i Täby?

- Att Täby Basket kan arrangera och fått uppdraget är något som vi som lag och förening ska vara stolta över. Det visar att vi kommit en bra bit med vår Parabasket verksamhet i Wildcats.

Ni har deltagit förut, i bl.a. Södertälje och Fryshuset, vad gör Basketligan Special, speciellt?

- Basketligan Special är fantastiskt för att det är så mycket värme och glädje när alla spelar. Man bryr sig om varandra och visst blir det lag som vinner, samtidigt är det en varm gemenskap oavsett resultat.

Vad ser ni och spelarna mest fram emot under helgen?

- Det vi ser fram emot är att få spela matcher tillsammans mot andra lag. Det blir mer tydligt för oss då att vi är ett lag som tillsammans spelar mot andra lag. Då vi har spelat vid andra tillfällen i Basketligan Special är det också kul att träffa andra spelare och ledare igen. Kom och heja på oss och alla andra underbara lag i helgen!

Stort tack för er insats - och stort lycka till i helgen Wildcats!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité


Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub