Toppbild 50 ar

Cuphelg summeras

Publicerad 2019-06-03 15:48
Under Kristi himmelfärdshelgen åkte en del Täby Basket-lag nästgårds till Sundbyberg för att lira Basketshop Open (P04, F05, P06). och andra lag hela vägen till Göteborg för att delta i Basketfestivalen (P03 och Norrort HU17).

Foton tagna av ledare och föräldrar, textkommentarer hämtad från respektive lags Facebook-grupper.

Basketshop Open

Täby Basket F05 med coacherna Sara Naumann och Hanna Persson deltog med ett lag som efter två vinster och två förluster i gruppspelet tog sig vidare till B-slutspelets kvartsfinal. Där ställdes de mot Sydcenter och fick se sig besegrade efter en jämn match.

Resultat

- Säsongen 18/19 är slut efter en tung knapp förlust i kvartsfinalen. Vi kämpar bra hela matchen men räcker inte till mot Syd Center. Nu tar tjejerna ledigt ett par veckor innan det är dags att börja förberedda kroppen för nästa säsong då vi vill vara starkare, snabbare och skadefria!

Täby Basket P06 med coacherna Vesna Stanisic och Nenad Glodic deltog också med ett lag. Killarna summerade sammanlagt sex spelade matcher med fyra vinster vilket i slutändan genererade en bronspeng efter vinst mot KFUM Central Basket 2 i bronsmatchen - gratulerar!

Resultat

- Efter en väldigt intensiv helg, fyra vinster och två förluster, mycket glädje, en del tårar, mycket vilja och gott kamratskap, och bra matcher mot lag de garanterat hade förlorat mot för ett halvår sedan, står Täbys P06:or till slut som bronsmedaljörer i Basketshop Open!
Bra kämpat grabbar, ni är väl värda medaljerna!!

Täby Basket P04 med coach Enri Bimbashi tog sig till B-slutspelet efter en vinst av tre i gruppspelet och fick i semifinalen möta Tensta Basket som där satte käppar i hjulet för killarna.

Resultat

- Två av tre gruppspelsmatcher var väldigt jämna, vi vann första matchen i sudden death! Det är nog den första övertidsmatchen vi tagit hem. I B-semifinalen mötte vi ett enormt stort lag i Tensta Basket, med två killar på över 1.90, så det blev för tufft för oss. Killarna tyckte att turneringen var kul men spelmässigt var vi lite besvikna, vi kunde ha spelat lite bättre.

Basketfestivalen

Täby Basket P03 åkte med hela coachstaben Annica Johansson, Kenneth Brygt, Fredrik Sörensen och Maria Törnqvist och två jämna lag, Förutom skönt laghäng och tuffa matcher så blev det givetvis även utflykt till Liseberg.

Täby Basket 1

Resultat

Lag 1 vann två av tre gruppspelsmatcher, kom tvåa i sin grupp och kvalificerade sig därmed till A-1/8-final. Där mötte de starka Nässjö Basket som vann matchen och gick vidare i turneringen.

- För Täby 1 tog det tyvärr stopp mot duktiga och effektiva Nässjö basket. De lyckades vända spelet snabbt och få många fas 1 lägen mot oss och sköt också riktigt bra, samtidigt som vi också missade en del av chanserna vi faktiskt skapade. Men killarna (och coacherna) gav aldrig upp utan kämpade och krigade på in i det sista.

Täby Basket 2


Resultat

Lag 2 vann tre av fyra gruppspelsmatcher, kom tvåa i sin grupp och kvalificerade sig därmed till A-1/8-final. De vann den matchen mot Huddinge och gick vidare både till kvarts-och semifinal.

- Det blev en spännande 1/4 final mot Alvik Gul där vi inledningsvis hamnade i ett 8 p underläge pga deras fina skytte. Men då valde vi att sätta in vår 4-1 zon och alla gick on och krigade/ tog sin roll oavsett hur många minuter man spelade. Och vi hade fin pepp hjälp från bänken och från läktaren. Det blev sedan tyvärr förlust med 20-30 mot KFUM Göteborg i semifinalen. Vi hade lite för dålig skottprocent och kunde inte riktigt hålla trycket uppe helt och hållet i close outs och utblockeringar i defense. Tyvärr blev matchen inte så sportsligt genomförd vilket var trist. - Men vi vill istället fokusera på och summera hela helgen och de fantastiskt roliga 8 år vi haft tillsammans med grabbarna. Alla killar säger att de haft en rolig helg vilket känns jättekul att höra!

Även Norrort HU17 befann sig i Göteborg och deltog med två lag; Lag Svart gick till A-semiifinal och lag Vit till A-1/8-delsfinal


Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub