Top banner 2017 02 19 1170

Dags för USM säsongen 2022-2023

Publicerad 2022-10-19 12:32
Image0 3
I helgen startar USM med den första omgången matcher runtom i Sverige. Därmed inleds kampen om vilka lag som tar sig till Final Four i Fyrishov 5-7 maj. Vi har tagit tempen på Täby-coacherna inför den första omgången och först ut är Martin Lundell, coach för Täby Basket F07 (DU16) samt Anders Bellander, coach för Täby Basket P07 (HU16). Tips: missa inte möjligheten att se matcherna på Basket-TV!

Täby Basket F07 (DU16)

Sammanlagt deltar 24 lag i 6 grupper.

Täby Basket F07 åker till Huskvarna och ställs mot Brahe Basket och Kungsholmen Basket.

Se Täby Basket F07:s spelschema på Profixio.

Martin, vad ser ni som coacher mest fram emot?

- Vi har sett att våra tjejer höjer sig rejält när de ställs mot bra motstånd. Det ska bli roligt att se hur tjejerna tar sig an utmaningen i USM och hur vi kan ta med oss erfarenheterna för att utveckla laget lika mycket som vi gjorde efter förra årets USM-omgångar!

Hur förbereder ni laget inför ett USM?

- Det som skiljer USM mot seriespelet är att det är flera matcher på samma helg, precis som vid en turnering. För att klara av att hålla högt tempo har vi kört extra fys i anslutning till basketträningarna två gånger i veckan sedan i somras.

Vilka är era styrkor som lag?

- Vi har som mål att vara "det där laget som är så jobbigt att möta". Det blir vi genom att vi alltid kämpar på planen och genom att de som sitter på avbytarbänken pushar tjejerna på plan med positiva budskap och hejarop. Lagets inställning har hjälpt oss så vi många gånger vunnit mot lag som tydligt varit tekniskt bättre än vi varit. Vi spelar med inställningen att alla kan missa ett skott eller en passningar, men att man aldrig får missa att kämpa.Täby Basket P07 (HU16)

Sammanlagt deltar 38 lag i 10 grupper.

Täby Basket P07 åker till Örebro och ställs mot Örebro Basket och Eskilstuna Basket.

Se Täby Basket P07:s spelschema på Profixio.

Anders, vad ser ni som coacher mest fram emot?

- Att se hur bra laget kan spela och hur långt vi kan ta oss i årets USM. I år tänkte vi "tävla för att vinna" vilket vi inte gjort fullt ut tidigare år.

Hur förbereder ni laget inför ett USM?

- Vi har haft en bra försäsong med Summer camp, cuper och träningsmatcher. Vi har även infört mycket spel baserade övningar som vi har glädje av under matcherna både mot man-man och zonförsvar.

Vilka är era styrkor som lag?

- Vi är en stor trupp med +40 spelare. Minst 20 av dessa konkurrerar om USM platser vilket gör att det blir bra tempo och energi på träningarna. Bland spelarna har vi duktiga guards, forwards och några längre spelare. Tillsammans kan dom sätta tryck både i anfall och försvar. Vi vill försvara över hela planen och spela en snabb anfallsbasket.Basket-TV

Alla arrangörer har som vanligt en kanal för det lag som spelar i gruppen. På varje kanal kan man köpa matcherna styckvis eller köpa All Access till någon av grupperna. Köper du till exempel All Access för en grupp i F15 får du tillgång till alla matcher som sänds från USM F15 omgång 1 på Basket-TV.


Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub