Top banner 2017 02 19 1170

En ny chans i USM

Publicerad 2023-10-19 08:50
Image0 4
Täby Basket P08 och F08 beger sig iväg till Arvika respektive Ockelbo för att spela den första omgången i USM säsongen 2023-2024. Coacherna Andreas Holmström och Sara Naumann berättar mer om lärdomarna från förra säsongen och lagens förhoppningar och mål.

HU16: Täby Basket P08

Antal deltagande lag totalt: 39

Spelort omgång 1: Ockelbo

Motståndare: Viby, Fryshuset, Ockelbo

Resultat: kan följas på profixio

Matcher: kan ses på BasketTV.se

Lör 21 okt kl 12:00 Viby-Täby

Lör 21 okt kl 18:30 Täby-Fryshuset

Sön 22 okt kl 12:00 Ockelbo-Täby

Andras, en ny chans i USM, vilka lärdomar tar ni med er från förra säsongen?

- Det är flera matcher på kort tid, mot bra motstånd och på bortaplan. Många parametrar att ta hänsyn till för att vara förberedda. Vi lärde oss mycket av detta förra året som vi nu kan ta med i planeringen.

Vilka är lagets förhoppningar och mål?

- Eftersom vi hamnade i samma grupp som Fryshuset (vinnare av USM förra året) är chanserna att gå direkt till omgång 3 avsevärt svårare. Förhoppningen/målet är att vi ska vinna mot Viby och Ockelbo och ge Fryshuset en tuff match. Oavsett hur det går resultatmässigt vill vi göra en helg som vi kan vara nöjda med efteråt.

Hur är statusen i laget?

- Vi har färre spelare i truppen denna säsong jämfört med förra vilket kan ge problem vid skador och sjukdomar men vi har 11 tillgängliga spelare. Vi har utökat vår verktygslåda i både anfall och försvar så vi ser med glädje fram emot helgen.


DU16: Täby Basket F08

Antal deltagande lag totalt: 32

Spelort omgång 1: Arvika

Motståndare: Arvika, Brahe, Kvarnby

Resultat: kan följas på profixio

Matcher: kan ses på BasketTV.se

Lör 21 okt kl 12:30 Brahe-Täby

Lör 21 okt kl 19:00 Täby-Kvarnby

Sön 22 okt kl 12:00 Arvika-Täby

Sara, en ny chans i USM, vilka lärdomar tar ni med er från förra säsongen?

- 08 drar västerut för att spela första omgången av USM i Arvika. En stad med stolta baskettraditioner, enda svenska klubb som spelat europacupfinal , ledda av basketikonen Kicki Johansson (1991). I förra årets USM tog vi oss till omgång 3 efter en härlig omgång 2 i Täby där vi lyckades vinna flera jämna matcher och vann gruppen. Omgång 3 spelade vi i Norrköping, men mötte då motstånd som var för starkt för oss, så där tog resan slut.Det ska bli roligt att spela mot lag vi inte tidigare mött, men scoutingen blir svår.

Vilka är lagets förhoppningar och mål?

- Det ska bli roligt att spela mot lag vi inte tidigare mött, men scoutingen blir svår. Om vi liksom förra säsongen kan ta oss till omgång 3 kommer jag att vara nöjd. Men i USM hänger det mycket på lottningen och regler som "bästa tvåa" kan ställa till det för oss som sällan gör mycket poäng. Vi tar en omgång och en match i taget, så får vi se hur långt det bär. F08 är en stark åldersgrupp och även denna säsong deltar många lag i USM vilket gör att det blir svårare att ta sig vidare efter omgång 2.

Hur är statusen i laget?

- Inför denna säsong har vi tappat flera spelare och har också en ny spelare. Coach Caroline har flyttat över till läktaren och damlagsspelaren Emelie har kommit in som assisterande. I säsongsinledningen har vi jobbat med att få ordning på spelet och hitta nya roller. Speciellt på guardsidan är det roligt att se att andra spelare kliver fram och tar ansvar. Vårt spel har hittills varit som en berg- och dalbana där vi varvat bra perioder med svagt spel och många misstag. Men vi lär oss av misstagen. Just nu har vi några skador och sjukdom i laget, men vi hoppas att alla uttagna spelare är redo inför resan till Arvika. Truppen är mer sårbar än förra året, men stämningen är god och det är roligt att se spelarna utvecklas!

Täby Basket önskar P08 och F08 stort lycka till i den första USM-omgången!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub