Top banner 2017 02 19 1170

Erik fortsätter leda styrelsen

Publicerad 2023-06-14 15:12
Img 0225
Årsmötet har klubbat igenom en ny styrelse för det kommande verksamhetsåret med Erik Söderberg som ordförande. Han gör nu sitt åttonde år i den positionen och vi har passat på att intervjua Erik om hans bakgrund i föreningen och uppdraget som ordförande.

En ny styrelse på plats

På Täby Baskets årsmöte klubbades den nya styrelsen för det kommande verksamhetsåret:

  • Erik Söderberg, Ordförande
  • Karl Gotthard, Vice ordförande
  • Ledamöter & suppleanter:, Mikael Rudinsson, Teresa Moreno, Johan Sahlberg, Per Ditzinger, Emelie Ehlde Dahlqvist, Emelie Larsson.

Erik, vad är din bakgrund i Täby Basket som spelare och ledare?

- Jag började spela basket när jag var nio år gammal tillsammans med skol -och klasskompisar i Ellagårdsskolan. Det blev lite mer allvar när vi började i årskurs 8 och efter det ökade mitt intresse och tiden jag lade ner på basketen. När jag var ca arton år gammal så fick jag chansen att vara med i Täbys Herrlag. Efter den sejouren blev det en kortare paus innan jag vände tillbaka för att spela igen men med Näsbydal, som sedan döptes om till Täby Lantchips - där jag fortfarande spelar. Jag är nu inne på min 48:e säsong!

- Jag har tränat lag och tror det började med pojkar födda 1970. Därefter coachade jag P80/81, ett lag som i sitt essä spelade SM final och vann silver - även om jag inte var coach vid det tillfället. Efter det tog jag mig an min egen dotter och hennes klasskompisar F94/95 i Täby Kyrkby och senaste laget var Täby Basket F02.

Hur blev du involverad i styrelsearbetet och vad har varit dina uppdrag?

- Jag blev tillfrågad att sitta styrelsen för nio år sedan, då som ledamot. I samband med det jobbade vi fram en ny strategi där jag var med som projektledare. Året efter blev jag kontaktad av valberedningen och tillfrågad om jag kunde tänka mig att bli nominerad som ordförande i Täby Basket. På den vägen är det, och sedan 2016 har jag haft förmånen och förtroenden att få fortsätta vara ordförande i Täby Basket.

Vad är det mest givande med att leda styrelsens arbete?

- Att jag och hela styrelsen har förtroendet att skapa en verksamhet med medlemmarnas bästa framför ögonen. Vi är en stor och bred förening som innehåller många olika delar. Då vi har fömånen att ha anställd personal som arbetar operativt för att driva verksamheten kan vi i styrelsen jobba långsiktigt med verksamhetens utvecklingsmål. Lite kuriosa är att jag och Mikael Rudinsson - suppleant i styrelsen - en gång i tiden gick på Lekis ihop och även började spela basket tillsammans för 48 år sedan!

Vad betyder Täby Basket för dig?

- Genom Täby Basket är jag fostrad inom idrottsrörelsen och uppskattar vad det ideella arbetet kan bidra med, vilket i stora drag handlar om att skapa ett positivt sammanhang för alla vuxna, ungdomar och barn.

Tack Erik för din insats!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub