Top banner 2017 02 19 1170

Individuell utveckling mot elit på Nationell Idrottsutbildning (NIU) i basket på Tibble Gymnasium

Publicerad 2020-10-08 13:19
Clara aleks och august niu
Clara, Aleks och August på Tibble NIU Basket
NIU-verksamheten är inne på sitt sjunde år och samlar de elever som sportsligt antagits till utbildningen. De kan kombinera sin elitsatsning i basket med studier på fyra olika program: Natur-natur, Sam-sam, Eko-eko och IHL-barn och fritid på Tibble Gymnasium. Tre av dessa elever är Aleksander Teigland, Clara Bandh och August Hagmyr.

August är fostrad i Täby Basket och spelar i Norrort Basket tillsammans med Djursholm Indians-fostrade Aleksander Teigland. Clara spelar i moderklubben Viby Basket.

Vad anser ni är bra med NIU Basket?

- Att det är mycket extraträning i skolan och man får chansen att påverka den egna utvecklingen, menar August. - Ja, man får chans att utvecklas utanför lagträningarna och det är mer individuell feedback, påpekar Clara. - ..och vi får tillgång till gymmet med planerad fysträning tillsammans med en fystränare, tillägger Alexander. - Men det bästa är givetvis mellanmålet vi får efter träningen! tycker August.

Vad har ni för tips och rekommendationer till nästa generation som vill söka NIU på Tibble?

- Om man verkligen vill satsa är det jättebra att gå NIU, för det behövs nästan två pass per träningsdag om man vill bli riktigt bra, anser Aleksander. - Då är det också viktigt att ta hänsyn till träningsbelastningen och se till att man exempelvis hinner äta frukost innan morgonpasset, påpekar August och Clara förtydligar - Eftersom det är mer träningar på en högre nivå så behöver man äta och vila ordentligt för att orka med. Och ska det bli en utveckling så måste man också ta sitt ansvar på träningarna och se till att utnyttja tiden maximalt.

Tack Aleks, Clara och August för era inputs!

Är du intresserad av att söka till NIU på Tibble Gymnasium? Se mer här
Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub