Top banner 2017 02 19 1170

Nemo och Ebba satsar på NIU Basket

Publicerad 2022-09-20 12:40
Image0
Tibble Gymnasium erbjuder Nationell Idrottsutbildning i Basket i samarbete med Täby Basket. Utbildningen riktar sig till ambitiösa elever som vill kombinera gymnasiestudierna med en elitsatsning. Två av dessa elever är Nemo Rudinsson och Ebba Ljungel som går andra året på Tibble Gymnasium samt tränar och spelar med Norrort Basket.

Hej Ebba och Nemo! Varför sökte ni överhuvudtaget till NIU Basket på Tibble Gymnasium?

Ebba funderar och säger - För att man får träna extra på skoltid och får möjligheten att vidareutvecklas som spelare. - Det är också kul med basket och det känns proffsigt att gå på NIU Basket, tillägger Nemo.

Vad är egentligen bra med att gå NIU Basket?

- Det bästa är att man får egen tid att jobba med sina utvecklingsmål och själv välja vad man ska bli bättre på, tycker Nemo. - Jag gillar också att man får rutiner för träning och skolarbete. Det är också skönt att träna innan de andra lektionerna börjar, påpekar Ebba.

Vilka tips skulle ni ge nästa generation NIU-elever?

- Sov mycket! Tipsar Nemo. - Jag har t.ex. sena lagträningar och då blir det viktigt att ta en tupplur på eftermiddagarna efter skolan - Ja, ibland är det jobbigare än man tror att gå upp på morgonen för att träna, speciellt om man inte är utvilad, instämmer Ebba och tillägger - Utnyttja tiden väl, se till att hänga med bra på alla lektionerna så du även hinner med skolarbetet. - En studierutin är bra, exempelvis att alltid plugga innan lagträningen på kvällen, avslutar Nemo.

Tack Nemo och Ebba för era insatser och lycka till med er satsning!

------------------------------------------------------------------------------

Är du född 2007 och intresserad av att söka till NIU Basket på Tibble Gymnasium inför höstterminen 2023?

Sista ansökningsdag är 1 december 2022 - läs mer på Täby Basket hemsida hur du går tillväga.

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub