Top banner 2017 02 19 1170

Parman Gitijah, en engagerad medlem i Täby Basket

Publicerad 2020-10-22 12:33
Img 0201
Parman Gitijah gör flertalet insatser i föreningen och dyker upp titt som tätt i olika basketsammanhang. Lär känna en av våra mest engagerade medlemmar!

Berätta mer om din bakgrund, vem är Parman Gitijah?

- Jag är ursprungligen från Iran och flyttade till Sverige när jag var runt 12 år gammal. Nu är jag 21 år och pluggar fjärde terminen på förskollärarprogrammet och har som mål att plugga vidare till grundskollärare och eventuellt bli musiklärare för de yngre barnen i skolan. När jag var yngre så var jag ganska blyg men så småningom blev jag den personen jag är idag. Alltså den sociala och utåtriktade killen som vågar att bjuda på sig själv.

När började du spela basket?

- Jag började spela basket i Täby Basket runt 14-15 års åldern. I Iran hade jag bara spelat basket under idrottslektionerna och tyckte om sporten väldigt mycket. Men som sagt så var jag ganska blyg i den åldern så vågade inte riktigt börja spela i en klubb. Jag hade nyligen flyttat från Vingåker till Täby och började på Näsbydalskolan. Efter ett kort tag när jag lärde känna mina klasskamrater förstod jag att några av de spelade basket i Täby Basket P99. När de märkte mitt intresse för basketen så tipsade de mig om att börja i samma lag som dem. När jag väl började träffade jag otroligt bra coacher som hela tiden gav mig utvecklingstips och även där skaffade jag många nya vänner. I den åldern blev basketen väldigt stort och viktigt för mig. Jag började då bli mer social och mindre blyg och så småningom blev basketen en stor hobby istället, och den hobbyn har jag fortfarande kvar.

Hur kommer det sig att du engagerade dig i Täby Basket?

- Allra första gången jag var med var RM häng 2017 i Byängshallen. Där träffade jag fantastiska människor och skaffade mig många nya vänner. Sen dess var jag nästan såld :D. Ett tag efter att jag hade börjat spela basket kom min coach fram till mig och tipsade mig om att joina Ungdomsutskottet. Jag tänkte att jag gärna testar och ser vad det är och hur det är att vara med. Jag har därefter bara viljat vara med mer och mer i klubben.

Vilka uppdrag har du/insatser gör du i föreningen?

- Jag tillsammans med resten av det fantastiska Ungdomsutskottet planerar och genomför aktiviteter för klubben för att stärka klubbkänslan mellan klubbens spelare. Exempel på aktiviteter som vi planerar och gör är Friday Nights, 3x3 turneringar, julavslutningar, sommaravslutningar och kalmarkampen. Vi har regelbundna möten för utvärderingar och diskussioner så att aktiviteterna blir bättre och bättre. Utöver det så stöttar och spelar jag i Täby Inter, som består av ett gäng killar med olika nationaliteter som lirar matcher i division 6.

Tack för din insats Parman!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub