Top banner 2017 02 19 1170

Premiär i USM 2022-2023

Publicerad 2022-10-20 13:26
Image0 4
Täby basket F08 (DU15) och P08 (HU15) gör premiär i USM och ska för första gången delta i det nationella mästerskapet som startar nu i helgen. Vi har hört oss för med Täby-coacherna Caroline Trigell Fehn (F08/DU15) och Andreas Holmström (P08/HU15) om deras tankar och förhoppningar inför den första omgången. Tips: missa inte möjligheten att se matcherna på Basket-TV!

Täby Basket F08 (DU15)

Sammanlagt deltar 34 lag i 9 grupper.

Täby Basket F08 åker till Luleå och ställs mot Gladan, Höken och Gammelstad.

Se Täby Basket F08:s spelschema på Profixio.

Caroline, vad ser ni som coacher mest fram emot?

- Det ska så klart blir jätteroligt att åka till basketmetropolen Luleå! Det blir också roligt att spela mot lag vi normalt inte möter. Det ska bli roligt att se hur laget plockat upp det vi tränat på under hösten och hur vi agerar som lag i skarpt läge. Sedan blir det så klart roligt att spendera en hel helg tillsammans med F08! Och inte minst att tillsammans få gå och se Luleå BC möta Umeå BSKT i Basketligan Herr på fredag kväll - ett riktigt derby för mig som är från Umeå!

Hur förbereder ni laget inför ett USM?

- Vi tränar på som vanligt och slipar på en del detaljer. Tycker vi hanterar att möta press på ett bra sätt nu, något vi nog kan förvänta oss av Norrlandslagen och som vi tränat en hel del på. Utblockering är något som vi hoppas kunna jobba lite extra med så här sista veckan. Annars är det framförallt fokus på att stärka självförtroendet så att alla åker till Luleå med en positiv känsla.

Vilka är era styrkor som lag?

- Vi har en bra grupp med väldigt god sammanhållning och det finns massor med kämpaglöd i laget som vi hoppas vi ska kunna plocka fram när det gäller. När vi spelar bra försvar är vi jobbiga att möta och vi är bra på att utnyttja snabba uppspel. Vi har också olika spelartyper som kompletterar varandra på ett bra sätt. Det finns många som kan kliva fram och prestera bra.


Täby Basket P08 (HU15)

Sammanlagt deltar 33 lag i 8 grupper.

Täby Basket P08 åker till Norrköping och ställs mot Norrköping, Malbas och Helsingborg.

Se Täby Basket P08:s spelschema på Profixio.

Andreas, vad ser ni som coacher mest fram emot?

- Vi ska vara med och tävla om vilket lag som är bäst i Sverige, bara det känns stort. I första omgången får vi dessutom spela mot tre lag vi aldrig mött tidigare.

Hur förbereder ni laget inför ett USM?

- Basketmässigt har vi fokuserat mycket på försvarsspel. Vår fystränare Niklas har även lagt in specifik defensefys men även intervallpass. Vi har informerat om vikten av kost och återhämtning som blir extra viktigt denna helg med tre matcher på tjugofyra timmar.

Vilka är era styrkor som lag?

- Vi har en bra sammanhållning och en hög högstanivå. Nu handlar det om att kunna hålla den högsta nivån hela helgen, då har vi stor chans att vinna alla tre matcher!


Basket-TV

Alla arrangörer har som vanligt en kanal för det lag som spelar i gruppen. På varje kanal kan man köpa matcherna styckvis eller köpa All Access till någon av grupperna. Köper du till exempel All Access för en grupp i F15 får du tillgång till alla matcher som sänds från USM F15 omgång 1 på Basket-TV.


Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub