Toppbild 50 ar

Semifinalplatser och silvermedaljer i Lions Cup 2019

Publicerad 2019-05-20 08:30
I helgen genomfördes slutspelet i Lions cup och sex lag nådde semifinaler, Täby Basket P03, F03, P05 och F05 och Norrort Basket DU17 och HU17-U19. Täby Basket F05, P05 och F03 tog sig hela vägen till final och fick slutligen hänga silvermedaljer runt halsen. Täby coacherna Sara, Magnus, Peter och Annica berättar mer om insatserna.

Täby Basket F05

- Vi Coacher är otroligt stolta över det spel som våra tjejer visade upp i både kvarts- och semifinal. Semifinalen igår var nog vår bästa match hittills. I finalen fick vi en tuff start och tjejernas självförtroende och energi sjönk snabbt. Frysen gjorde dessutom en riktigt stark insats. Tjejerna ska ha beröm för att de efter halvtidspausen kommer in med mer energi och mod. Hade några till bollar rullat vår väg kunde det blivit match igen, men nu var avståndet för stort. Slutresultat 27-46. Jag var lite besviken efter matchen. Inte för att vi förlorat, utan för att tjejerna inte fick visa upp sitt bästa spel i finalen. Men det är väldigt mycket begärt att vi ska göra tre toppmatcher på en helg och vi får vara glada att vår kvart och semi var så bra så att vi tog oss till final! Nu har vi fått massor av erfarenhet som vi tar med oss i ryggsäckarna och vi har haft en fantastisk helg. Vi har ett helt fantastiskt gäng tjejer som stöttar varandra i vått och torrt. Jag blir varm i hjärtat när nästan hela träningsgruppen kommer och stöttar i helgen och dessutom två tidigare spelare. Jag hör aldrig hårda ord, men massor av peppning tjejerna emellan. Lagkänslan kommer tjejerna att komma ihåg om 20 år, men ingen kommer att minnas om vi tog silver eller guld. Nu tränar vi vidare för nya utmaningar. Stort tack till den stora, stöttande föräldragruppen! Ni är också helt fantastiska, det finns nog ett samband :)

Jag ställer upp-priset gick till Luna Velandia Ring och MVP-priset till Felicia Julius.

/ Coach Sara Naumann


Täby Basket P05

- Kungsholmen svart var både stora och hade duktiga spelare. Det tog oss tyvärr hela första perioden att komma på hur vi skulle göra poäng. Därefter kämpade verkligen grabbarna och flera gånger var vi bara några poäng ner, vilket tyvärr följdes av några missar och vips var deras ledning uppe i 10-12p igen. Det är också ett gott tecken att vi kämpar och spelar bra basket ända in i kaklet! Jag kan lova att Kungsholmen var glada när slutsignalen gick. Slutresultat 53 – 47. Efter matchen var det medaljutdelning och fotografering i närliggande Edbohallen. Vi fick till och med en egen ledsagare som visade oss vägen. Min silvermedalj är nu - tillsammans med Eskilstuna-silvret – upphängd på bilens backspegel. Det är också kul att vi lyckades ta oss hela vägen till final. Det är en massa matcher vi vunnit, de allra flesta med liten marginal. Det är också en bra erfarenhet att spela finaler: massa folk och ljudanläggning, kommentator och presentation. Massor av föräldrar från Täby var där, samt många av Spaldingspelarna. Kul!

Jag ställer upp-priset gick till Viktor Anheim och MVP-priset till Simon Ebenfors.

/ Coach Magnus Brunzell


Täby Basket F03

- Vi vann ett silver utifrån våra förutsättningar denna säsong. Med sju spelare lyckades vi ta oss till final mot Fryshuset. Trots ett ynka 5-poängs underläge i halvtid så räckte det inte hela vägen då orken tröt till slut. Slutresultat 29-46. Tjejerna spelade verkligen som ett lag in i det sista och vi coacher är väldigt stolta över den starka insatsen i slutspelet. Det känns om en fin avslutning på Täby Basket-eran för U16-gänget!

Jag ställer upp-priset gick till Jennifer Skilje och MVP-priset till Hanna Behre.

/Coach Peter Lindqvist


Täby Basket P03

- Det blev tyvärr förlust i semin med 51-58 mot Järva Devils. Vi började med att ligga under i första halvlek. I 3:e gick vi ut med bättre attityd och intensitet och stoppade dem med 4-1 zonen, tog ikapp och tog ledningen ett tag. Men sen missade vi en del avslut, straffar och utblockeringar i Q4 och Järva lyckades sätta sina lägen. Tråkigt att inte få spela finalen men grattis grabbar till att ni tog er ända fram till semi!

/ Coach Annica Johansson


Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub