Top banner 2017 02 19 1170

Silver för Täby Basket F05 i Queens Cup

Publicerad 2020-10-26 15:53
F05 queens cup 2020 silver
Queens Cup är en turnering som organiseras av Kungsholmen Basket på höstlovet. Turneringens syfte är att göra turneringsspel roligare för breddlag och är Sveriges enda breddturnering med fulltidsmatcher och elitdomare. Täby Basket F05 kammade hem en andraplats i årets turnering och coach Sara Naumann summerar intrycken från helgen.

- Vi har i helgen deltagit med ett lag i Queens cup som är en riktigt bra turnering för nivå 2/3-lag. Bland det bästa med turneringen är att domarna håller högsta klass och leder matcherna mästerligt!

För vår del startade helgen med en sen fredagsmatch mot Djursholm. Det blev en match där vi spelade energilöst och Djursholm vann enkelt. Bara att glömma matchen.

Lördag morgon hade tjejerna bestämt sig för att studsa tillbaka och vi gjorde en stark laginsats mot Kungsholmen. Riktigt fint spel av alla och vi vann klart. Sista gruppspelsmatchen mot AIK på lördag eftermiddag. AIK visade upp högprocentiga avslut på sina endast 6 spelare. Men vi lyckades kämpa oss till en seger och finalplatsen var klar.Söndag och final, läge för revansch mot Djursholm.

Våra tjejer visar upp en helt annan attityd än i fredagens match. Djursholm håller en knapp ledning nästan hela matchen men vi biter oss fast. Försvaret fungerar bra och vi snor massor av bollar. Vi spelar oss också fram till många bra avslut, men har förtvivlat svårt att få bollen i korgen. Till slut sätter vi dock några skott och ett par straffkast och tar matchen till förlängning. Där är dock Djursholm det starkare laget och vi förlorar med 3p. Vi får nöja oss med silvermedaljerna denna dag.

Stort tack till alla spelare som kämpat och slitit på planen hela helgen. Tack till de 4 spelare som stöttade från sidan och till skjutsande och filmande föräldrar. Stor tack Charlotte för stöd med coachandet och fika efter finalen. Tack Emelie för att du var med både fredag och söndag.

Varje förlust ger nya erfarenheter. Vi krigar vidare på basketplanen och håller ihop i med- och motgång!

/Coach Sara Naumann

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub