Top banner 2017 02 19 1170

Sommaravslutning 2022

Publicerad 2022-06-01 10:14
Massdrill 2
Efter två års pandemi och digitala sommaravslutningar var det så äntligen dags att få avsluta säsongen i klassiska Tibble CC med ett fullspäckat program och inför fullpackade läktare. Även Täbys grundare 1969 var på plats - Ragnvald "Rankan" Pettersson!

Rankan väntar med spänning på vad Sommaravslutningen ska erbjuda!

Ungdomsutskottet med Emmy Forsmark, Stella Kral, Tuva Redare, Parman Gitijah, Oscar Westin, Linnea Lindqvist och Binna Söderberg börjar med hälsa alla basketfamiljer varmt välkomna.

- Äntligen får vi avsluta säsongen tillsammans! Ordförande Erik Söderberg talar inför den stora folksamlingen och sammanfattar föreningens vision, syfte och aktiviteter under det gångna året.

Täby Baskets yngsta lirare beträder golvet och visar upp sig i en massdrill glatt påhejade av publiken.

Årets Lagpriser presenteras.

Årets Träningsflit - En spelare som inte bara har hög träningsnärvaro, utan även tränar fokuserat med en bra attityd!

James Baelew, Mattis Marter, Jonas Tiemsani, Christopher Bojnell, Roujan Mohamad, Isabelle Elfving,

Yasmine Sokuti, Rakel Rudberg, Signe Breine, Stina Trotzig, Keita Kulisevska, Simon Modin.

Årets Framsteg - En spelare som under året har gått från klarhet till klarhet och visat att övning ger färdighet!

Sebastien Lazo Quiroga, Morris Bratt, Otto Holmgren, Oskar Johansson, Vilgot Haeffner, Mathilda Hallstensson

Thea Forsmark, Ida Alsterlund, Malin Wikner, Louise Lundell, Frida Tamm, Leonardo Aguilar

Årets Kamrat - En spelare som är inkluderande, snäll mot sina lagkompisar och bidrar med en riktigt bra lagkänsla!León Karipidis, Elliot Bronsdon, Eje Darlington, Gabriel Andersson, Aleksander Pavlovic, Tuva Cedenholt,

Thea Elmas, Teodora Jelic, Stella Bävertoft, Tuva Ljungel, Lova Engren Wiorek, Alice Höglund


Coachens pris - En spelare som bidrar med något extra till sitt lag, det kan vara allt ifrån ett gott humör till en exeptionell returtagningsförmåga!

Viktor Strömberg: Alltid positiv, vill alltid utvecklas, snabb som en iller, tar massa med returer och gör massa med poäng. Det var lätt att välja Viktor S för Coachens Pris!

Albin Erkén: Albin har bidragit med ett inspirerande basketspel och god spelförståelse!

Emil Vallén: Med hög träningsnärvaro och en vilja att alltid göra sitt bästa vill vi uppmärksamma Emil. Han har gjort fina framsteg under året, är en schysst spelare och har bra attityd.

Gustav Psilander: Gustav har utvecklats enormt under säsongen från en redan hög nivå!

Felix DiMartino: Den här spelaren kommer till alla träningar och matcher år efter år med en kanonfin inställning och attityd och utvecklas ständigt. Han peppar lagkamraterna både på och bredvid planen i både med- och motgång.

Yara el Serafi: Lagspelare utav rang med hjärtat på rätt ställe. Med sitt positiva tänk och lagspel så höjer hon sina medspelare.

Ida Moore: Ida tränar ofta och med fullt fokus för att bli en bättre basketspelare och det har hon verkligen blivit under denna säsong.

Sonia Swartling: Sonia har under Lions cup visat varför hon är viktig för det här laget. I en grupp med många riktigt bra spelare har Sonia bidragit med bra försvar, hårt slit och ett bra anfall. Ditt glada humör och slit är uppskattat av både oss tränare såväl som dina lagkamrater.

Hilda Hylander: En fantastisk spelare som alltid ger 100%, både på träning och match. Och som med sin träningsvilja, förmåga att lyssna och ödmjuka stil, har allt som krävs för att fortsatta att utvecklas.

Agnes Ört: Coachens pris vill vi ge till en spelare som haft en fantastiskt fin säsong i laget. Hon har en förmåga att aldrig ge upp, och jobbar verkligen för laget både i offence och defence. Hon tar alltid till sig feedback och strävar efter att bli bättre – och det ger resultat! Dessutom har hon alltid hög närvaro på träning, schysst attityd och är en riktigt bra lagkompis.

Cecilia Eineborg Schön: Coachens pris går till Cecilia som är en bra lagkompis, tränar med bra inställning för att utvecklas som basketspelare och alltid kämpar för lagets bästa.

Filip Hartzell: Med sin energi och förmåga att skjuta bollen i korgen, var han en starkt bidragande orsak till att Wildcats premiär i Basketligan Special blev en succé

Täby Baskets ledare tackas av för en väl genomförd säsong och viktiga ideella insatser. Några ledare uppmärksammas lite extra.

Årets Täby:it: Patrick Manzi - ställer upp på det mesta i föreningslivet, som lagförälder i ett ungdomslag, som ledare i ett annat ungdomslag, som förbundsfunktionär på Norrort Baskets matcher i Superettan och Basketettan, som utbildare i sekretariatet och inte minst ställer han upp på att skruva på tekniska saker som havererat för att få dom att funka igen. Han är dessutom ledare inom friidrotten.. Hur han får tiden att gå ihop, det undrar vi alla!

Årets Unga Ledare: Giorgos Ramirez, Binna Söderberg, Ida Falck - den här trion unga ledare har växt i sitt ledarskap och med stor ambition och framgång hållit i ställningarna och lotsat gruppen av båda spelare och föräldrar framåt och uppåt, till ett guld i Lions Basket Cup med Täby Basket F09.

Årets Ledare: Anders Bellander, Serhat Ok, Erik Eng, Johan Haeffner, Annelie Nuscheler - Denna coachstab har på ett förnuftigt sätt lyckats hantera och formera en av de större åldersgrupperna i föreningen med ett 40-tal spelare och samtidigt löpande välkomnat nybörjare in i gemenskapen och gett samtliga ungdomar - oavsett bakgrund, nivå och erfarenhet - en ärlig chans till vidareutveckling på både träning och match.

Ledarna kämpar om en stor kexchoklad i en klassisk shoot out där vinnare är Nicklas Lindberg, Täby Basket F14!

Sist men inte minst delas Årets Klubbpriser ut till de äldsta ungdomsspelarna.

Årets Returtagare

Simon Berndt - En spelare som använder sin längd och spänst till att slita ner returerna och snabbt passa lagkamraterna i snabbt uppspel.

Astrid Palmér - Med sin otroliga känsla för att läsa spelet på basketplanen, har denna spelare en svårslagen förmåga att placera sig rätt under korgarna och river ner både offensiva och defensiva returer på våra träningar och matcher. Hon kämpar stenhårt på planen och bidrar alltid till lagets fina framgångar.

Årets Skytt

Keita Kulisevska - En spelare som utvecklat sitt skott och sätter de viktiga 3-orna för att hjälpa sitt sitt lag - en spelare som visar att med extra egen träning så blir man en bra skytt.

Elias Nuscheler - En spelare som med stort flit och tålamod nött på sitt skott och nu skördar frukten av sitt arbete.


Årets Försvarsspelare

Elinea Beckman - En kämpe som alltid spelar försvar med hög intensitet och kampvilja för att stoppa motsåndarlaget - en komplett försvare som tar returer, stoppar drives mot korgen och dubblar i hjälpförsvaret.

Hampus Liljekvist Eng - Den här spelaren har ändrat sin inställning i försvar och kämpar nu i försvaret med både kropp och knopp, och kommer till och med ihåg att blockera ut!

Årets Bolltrollare

Filip Bellander - En spelare som respektlöst snurrar upp motspelarna, oavsett längd, gärna med den patenterade spin-moven och swish är bollen i mål!

Lova Gyllenswärd - Med en fantastiskt fin känsla för boll, vill vi premiera denna väldigt vassa spelare. Hon har inte bara ett jättefint skott, utan även en otrolig bolltrollar-talang. Hon utmanar gärna en-mot-en på korgen, med hög intensitet och explosivitet, och då är hon oerhört svårstoppad för motståndarna.

Årets MVP

Douglas Haglund - Den här spelaren ger allt för laget i alla lägen, springer, peppar, slänger sig efter alla bollar. Först upp i anfall och sen först tillbaka i försvar samma intensitet oavsett. Vår MVP är dessutom lika aktiv med huvudet som med kroppen.

Ida Erkén - En allround basketspelare med bra blick för spelet som gör sina lagkamrater bättre - en spelare att lita på i både försvar och anfall som gärna tar de avgörande avsluten när matchen står och väger.

Årets Täbyspelare

Lova Engren Wiorek - En bra lagkompis som peppar, har kul och kämpar stort för sitt lag - en spelare som tagit ett stort kliv i sin basketutveckling genom hårt arbete, tuffa matchsituationer och träning med kvalitet.

David Danielsson - Den här spelaren kommer in i hallen till varje träning och match med ett leende på läpparna, peppar och hejar på lagkamraterna i alla lägen vilket väl faller inom ramen för två av "K"-na. När vi sen kommer till att kämpa så visar han med sitt eget spel på träning och match att det är 110% som gäller i alla lägen och han backar inte undan. Kvaliteten syns tydligt genom att han kommer i tid, är noggrann, lägger extra tid och engagemang i sin träning och han är inte nöjd om bollen inte studsar rätt väg.

Tack alla spelare, ledare, lagföräldrar och basketfamiljer för en fantastisk säsong - nu delas 400 glassar ut till alla som vill ha!

Kul - Kamratskap - Kämpa - Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub