Top banner 2017 02 19 1170

Sommaravslutning 2023

Publicerad 2023-05-31 10:10
Kollage
Säsongen 2022-2023 är färdigspelad och än en gång säkrade Täby Baskets Ungdomsutskott en oförglömlig sommaravslutning i Tibble sportcentrum inför välfyllda läktare.

Bästa ungdomsutskottet inleder med en presentation av kvällens program.

Sen var det dags för den klassiska massdrillen med maskoten Virre Räv och lirare födda 2013-2016. Efteråt fick alla kidsen varsin medalj.

Ordförande Erik Söderberg tackar för en väl genomförd säsong och konstaterar att basketens popularitet ökar och att föreningen växer och nu har flertalet nya lag.

Olivia Nite berättar varför Swedbank är involverad i Täby Basket och sponsrar föreningens Swedbankligan - en easy basket turnering för de yngsta lirarna i föreningen.

Norrort Basket - Täby Baskets och Danderyd Baskets gemensamma junior-och seniorverksamhet - presenterades av Kalle Gotthard, herransvarig i Norrort och vice ordförande i Täby Basket.

Foton: Malin Jochumsen.

Efter det var det dags för de eftertraktade lagpriserna.

Årets Framsteg

P1l Elias Köhler, P10 Brad Gimita, P10+ Jonathan Engström, P09 Linus Aspenberg, P08, Henry Bah, P07 Timmy Ådahl, P06-07 Amanda Cesnaukis, F12 Nora Tiemsani, F11 Steira Mogelid, F10 Emilia Olsson, F09 Rakel Rudberg, F08 Elsa Axsäter, F07 Eva Byström, Täby Wildcats Filippa Fors.

Årets Träningsfllit

P11 Raphael Pennisi, P10 Calle Engren Wiorek, P10+ Samuel Drakeklint, P09 Adam Nilsson, P08 Alexander Ramirez, P07 Loke Stenvall, P06-07 Dimitrije Jovanovic, F12 Anges Thingwall Ericsson, F11 Ella Mattinson, F10 Yasmine Sokuti, F09 Elin Tjeder, F08 Ebba Crabo, F07 Maxime Axsäter, Täby Wildcats Rasmus Strömberg.

Årets Kamrat

P11 Daniel Matloub, P10 Noel Creutz, P10+ Max Jansson Gard, P09 Luca Bogdanovic, P08 Oscar Johansson, P07 Axel Blom, P07-06 Davud Bragd Åborg, F12 Felicia Wikander, F11 Märta Leichel, F10 Ida Moore, F09 Ankita Tyagi, F08 Moa Ehlde, F07 Alicia Bhuiyan, Täby Wildcats Peter Bergling.

Coachens Pris


P11 Wiliam Cajander

En spelare som alltid är närvarande och fokuserad på träningarna, alltid med ett leende på läpparna. En team player som hjälper sina lagkamrater i anfall och försvar.

P10 Oliver Ok

Bidrar med lugn och tempo på planen, en lagspelare utöver det vanliga och överlag en exceptionell basketspelare.

P10+ Fares Sakaji

Fares pushar laget lite extra under både träningar och matcher. Alltid glad med ett uppmuntrande beteende

P09 Rasmus Edhäll

En spelare som alltid gör sitt bästa, vare sig det är träning eller match. Han är en grym i anfall och helt fantastisk i försvar samtidigt som han peppar och lyfter sina lagkamrater.

P08 Viktor Isblad.- Alexiou

En kille som kämpat målmedvetet hela säsongen och lyckats ta nästa steg i sin utveckling.

P07 Edvin Gerdin

Mycket bra lagspelare som alltid ger allt för laget såväl i försvarsspel som anfall.

P07/P06 Melker Gibeck Eklind

Lagets MVP som alltid 100 % och ger sitt lag stabilitet både offensivt och defensivt.

F12 Hedda Lissner

Hedda har en hög träningsnärvaro, fokuserad när det gäller på träningarna men framförallt har hon alltid ett leende på läpparna och med en enorm passion för basket. Utöver detta är hon exceptionell på försvarspel.

F11 Alicia Lee

En fantastisk spelare som alltid ger 100%, både på och utanför plan! Med sitt positiva tänk och lagspel så höjer hon sina medspelare och visar gång på gång att hon är en bra förebild!

F10 Tillie Holmström

Har visat en stark utveckling under säsongen och exceptionell förmåga under korgen i både offense och defense.

F09 Isabella Cueva Prado

Med din kämparglöd, inkludering, och positiva energi på, såväl som av, planen står du ut. Ditt intensiva försvar och slit är din trademark. Du ger alltid ditt 110 på match vilket är något som uppskattas inom laget.

F08 Amanda Grundby

Coachens pris går till en tjej som levererar på samtliga av Täby Baskets 4K, en tjej som alltid bidrar med mycket skratt och kamratskap och som med kämpaglöd, returtagning och skytte har kvaliteten att alltid lyfta laget när det verkligen gäller!

F07 Lova Gyllenswärd

En spelare som genom sitt agerande höjer nivån och inspirerar till en vinnarmentalitet!

Täby Wildcats Gabriel Rios

Han har under året utvecklats både när det gäller delaktighet i våra träningar för egen del. Samtidigt som han ibland hjälper oss coacher att leda vissa delar.

Ledarakademin årgång 2023 uppmärksammades och fick ta emot sina examensbevis efter två års studier och praktik. Grattis alla nya unga ledare!

Sportchef Angelica Gabrielsson presenterade årets ledarpriser.

Årets Domare: Tuva Redare: För första gången delas detta pris ut - Årets domare - som går till en ung talangfull tjej som vidareutbildat sig och numera är Nivå 1-domare i distriktet och som under säsongen, på ett ansvarsfullt sätt, tagit över rollen som domaransvarig i föreningen.

Årets Täby:it: Kristina Johansson: Går till en tidigare ledare i Täby Baskets ungdomsverksamhet, som nu ansvarar för utmärkt content och kommunikation på sociala medier för Norrort Baskets räkning, Norrort som är Täby Baskets & Danderyd Baskets gemensamma junior-och seniorverksamhet.

Årets Unga Ledare: Erik Bergius: Går till en ung man som en gång i tiden började sin karriär i Täby Basket och gick ut Ledarakademin år 2013, men som nu 10 år senare fortfarande är aktiv ledare. Med sin insats bidrar han i hög grad till att föreningen har en sån pass bred verksamhet på killsidan högt upp i åldrarna - han är nu en uppskattad ledare för Norrorts HU19/21.


Foto: Malin Jochumsen

Årets Ledare: Täby Basket WildCats: Under vårterminen 2019 togs de första stegen till att starta upp en ny träningsgrupp i Täby Basket, men p.g.a pandemin fick starten vänta till hösten 2020. Sen dess- tack vare ett fint och inkluderande ledarskap- har gruppen växt från 5 till 18 basketsjälar. De har satt Täby Basket på paraidrotts-kartan och skänker oss alla stor glädje! Vårt parabasket-ledargäng: Patrik, Lisa och Fredrik!

Under hela sommaravslutningen höll förstås styrelsens Per Ditzinger i ställningarna med försäljning av Täby Basket-prylar.

Sen var det dags för alla ledare att komma ner på planen för att ta emot årets ledarpresent och publikens jubel. Ledarna för de äldsta åldersgrupperna uppmärksammandes för sina insatser att leda en årskull hela vägen upp till åk 9 för övergång till Norrort. P07 Anders, Serhat, Johan, Rickard, Miroslav, Erik, Sandra och F07: Kristina, Anton, Martin, Petter, Ella och Paul. Ledarna Carro i F08 och Olof i F13 som aviserat att de slutar, tackades av.

Ivrigt påhejade av publiken tävlade sedan ledarna om den eftertraktade Kexchokladen i en klassisk shoot out - som för andra året i rad vanns av en F14-ledare: Mike Banks!

Sist men inte minst delades årets klubbpriser till spelare 2008-2007 ut.

Årets Skytt

P07 Ruben Cooper och F08 Clara Fehn

Årets Returtagare

P08 Oscar Larsson och F07 Olivia Ploman

Årets Försvarsspelare

P07 Adam Ok och F07 Louise Lundell

Årets Bolltrollare

P07 David Danielson och F08 Theia Ström

Årets MVP

P08 Gustav Psilander och Astrid Palmér

Årets Täbyspelare

P07 Aleksander Pavlovic och Elsa Granlund

Ungdomsutskottet tackade sedan alla för uppmärksamheten och som alltid serverades glass i stora lass som den sista punkten på schemat, och trycket i köerna var högt!


Glad sommar!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub