Top banner 2017 02 19 1170

Start för Swedbankligan 2022-2023

Publicerad 2022-10-05 13:11
Image0 2
Söndag 9 oktober startar den första omgången av Swedbanlkigan, Täby Baskets egna miniliga för de allra yngsta lirarna U8-U12. Varje lag ansvarar för att arrangera varsin omgång under säsongen och först ut är Täby Basket F12. Coach Marie Wikander delar med sig av sina erfarenheter av Swedbankligan, vad laget ser mest fram emot och hur det är att arrangera en omgång.

Marie, vad är din tidigare erfarenhet av Swedbankligan?

- F12 har varit med fyra gånger nu varav vi har varit ansvariga en gång. Vi tycker att det är ett fantastiskt initiativ att samla olika lag på ett ställe och vid ett tillfälle för det blir lite av en happening för alla som är med. Dessutom underlättar det rent praktiskt att spela många matcher samma dag utan att behöva köra så långt.

Täby Basket F12 börjar bli rutinerade i detta sammanhang, vad ser laget-ni ledare mest fram emot?

- Vi ser fram emot en riktigt rolig dag med laget där vi får spela på hemmaplan och samla våra familjer och vänner på läktaren. Tjejerna känner sig trygga på hemmaplan samtidigt som de tycker det är kul att få ta emot andra lag. Vi ledare tycker det är extra kul att spela hemma för att Täbys ungdomsdomare dömer. Många av dem känner vi och dessutom är de riktigt duktiga på att döma.

Ni ansvarar för att arrangera denna första omgång, hur är det?

- Det är lite pirrigt att vara först ut. Men det är andra gången vi arrangerar nu så vi börjar få rutin på det. Dessutom gick det så bra förra gången. Många av våra föräldrar hjälpte till och tyckte dessutom att det var riktigt kul. Barnen vill också gärna stanna på de andra matcherna för att hjälpa till i caféet, kanske det mest populära jobbet bland barnen!

Stort tack för din insats och lycka till!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub