Toppbild 50 ar

Täby Basket 50 år - intervju med Inger och Roger Lundin

Publicerad 2019-03-07 13:23
Inger Lundin, född 1954 och Roger Lundin, född 1957 har båda långa karriärer i basketens tecken och har sedan 90-talet varit involverade i och runt Täby Basket och sedermera även Norrort Basket. Här delar de med sig av sin historia, minnen och känslor runt föreningen.

Hej Inger och Roger, vad pysslar ni med just nu?

Inger: Jag driver Djursholm Indians och Norrort som kanslischef.

Roger: Jag är VD på RJS Alliance Grafiska AB och Head coach för Norrort herr i Basketettan.

Vad är då er bakgrund i Täby Basket?

Inger: Min baskethistoria började när jag träffade Roger 1978 men det har inte med Täby Basket att göra.. Då kom jag in i basketen, och när Roger kom till Täby Basket hade vår äldsta son Krippe börjat i basketskolan. Det behövdes lagföräldrar så jag klev in i P86 år 1999 och tog då även på mig kioskansvaret i Täby Basket Cup fram till 2010. Sen blev jag lagförälder för P89, för herrlaget.. och ja, många fler lag. 2004 kom Kjelle och sa att han behövde en kanslist och då blev jag det i 6 år, fram till 2010.

Roger: Jag är Solna-kille från början, hade Kjell Karlgren som coach, vann USM-guld med Solnas 76/77-killar 1994, och sen kom Kjelle - som då var i Täby Basket - och frågade om jag ville komma dit och coacha P82 (1995) och hade dem fram till 2001 då jag blev coach för herrlaget i div 1 Stockholm till 2003. Pga av att vi tappade spelare till andra föreningar så hade vi inget herrlag på den nivån under tre säsonger i följd. 2006 så startade vi om med ett lag i div 3 och kvalificerade oss för div 2 och spelade där fram till 2010. Våren 2010 kvalade vi upp till Basketettan och där är vi kvar än idag, under namnet Norrort. Jag slutade efter den säsongen, lade av med basket i hela 3 månader innan Inger släpade in mig i Djursholm Indians där det behövdes coacher.

Vilka är de starkaste minnena ni har av föreningen?

Roger: Jag har fyra starka minnen. Mitt första år i Täby Basket 1995 när P82 - 13/14 år gamla - tog ledningen för första gången i en match och vann sin första match och hela laget stormade golvet.

2007: P89 kvalificerar sig för U18-SM Final four. Vi torskade finalen mot Luleå BG som bl.a hade Adam Rönnqvist, Chris Ryan och David Hult.

2010: så blev vi klara för basketettan, trots förlust mot Alvik med 18 poäng, då vi hade inbördes med +19. Så med 1 poängs marginal fixade vi det.

Under debutsäsongen i basketettan 2010-2011 så tog vi oss till Final Four i Brännkyrkahallen, vinner semin mot Serbia efter förlängning och ställs mot Stockholm Eagles i finalen som vi förlorade med 11 pinnar.

Inger: Mycket av det som Roger redan nämnt men också alla sommarläger på Åland och Täby Basket Cup. Det var mycket jobb men fantastiskt roligt!

Vad har Täby Basket betytt för er?

Roger: Jag har träffat otroligt många härliga människor, fram för allt spelare som man fortfarande har kontakt med. Det har blivit bra människor och man har fått vara en del i deras kliv in i vuxenvärlden. Det har helt klart varit det bästa.

Inger: Som basketfamilj har vi tillsammans med våra barn delat samma fritid vilket har betytt mycket för oss. Det är ju inte bara ett jobb eller en fritid för mig som arbetar med det här, det är ett sätt att leva. Man lever med det här dygnet runt och träffar då många människor och får se många platser som man annars inte hade besökt.

Vad hoppas ni se av Täby Basket de kommande 50 åren?

Utveckling av Norrort så det blir en maktfaktor i basketStockholm, och varför inte i Sverige?

Att Täby Basket och Norrort växer i samma takt som stan blir större.

Att Täby Basket ska fortsätta att skapa glädje, minnen och samhörighet för kommande spelare och föräldrar.

Tack Roger och Inger för era insatser!

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

åra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub