Top banner 2017 02 19 1170

Täby Basket F08 gör sig redo för USM omgång 3

Publicerad 2023-01-17 11:43
Image2
Täby Basket ​F08 kvalificerade sig till omgång 3 i DU15-SM efter kämpasegrar i jämna matcher mot Lidingö och Wetterbygden i omgång 2 hemma i Byängshallen. I omgång 3 den 21-22 januari åker laget till Norrköping och ställs då mot Duvbo, Norrköping och VGB. Coacherna Sara Naumann och Caroline Trigell Fehn berättar mer om motståndet som väntar, förberedelserna och vilket spel som behövs för vidare avancemang.

Sara och Carro, hur ser ni på motståndet som väntar?

- Nu när endast 16 lag återstår finns inga lätta motståndare. Varje match kommer att bli tuff, men vi visade i omgång 2 att vi gillar tuffa matcher och vi ska absolut försöka knipa en av de två platserna i Elite Eight. Det enda lag vi tidigare spelat mot är VGB, som vi vet har tekniskt skickliga spelare som kan spela ruggigt bra då de kommer igång. Vi är definitivt en underdog i gruppen, vilket passar oss bra.

Hur har era förberedelser sett ut?

- Vi har tagit ett par veckors juluppehåll för att vila och ladda batterierna fysiskt och mentalt. Därefter har vi tränat några pass i början av januari och kommer nu att träna för fullt fram till USM. Vi skruvar lite på detaljer i vårt spel för att vara förberedda för olika scenarion. Mycket handlar om att få en go känsla i laget och att vara noggranna med detaljer som t ex passningar.

Hur tror ni att ni som lag behöver spela för att öka chanserna att gå vidare till "Elite Eight"?

- Lagets styrka är jämnheten och att olika spelare kan kliva fram i olika situationer och matcher. Vi har under hösten visat upp ett fint 3-poängsskytte från många händer. Till det kan vi lägga bra postspel och attacker och därmed har vi verktygslådan för att kunna fatta bra beslut offensivt. I försvaret behöver vi hitta vår högsta intensitet och börja kommunicera bättre.

- Vi kommer att åka till Norrköping med inställningen att göra allt i varje match. Oavsett hur det går kommer vi att få nya nyttiga erfarenheter. Vi har ett lag som älskar att vinna och vi ser fram emot att få mäta oss med övriga lag i gruppen!

Följ gärna Täby Basket F08

Live via BasketTV

Lör 12:25 mot VGB

Lör 18:55 mot Norrköping

Sön 10:55 mot Duvbo

Se resultaten på Profixio

Täby Basket önskar F08 stort lycka till!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md naprapatgruppen logo rgb
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub