Top banner 2017 02 19 1170

Täby basket F11 en erfarenhet rikare

Publicerad 2023-01-09 10:41
A2b0827c 10f6 44c1 92ed 651a278bff3f
​Lundaspelen är Sveriges största basketturerningar med över 400 deltagande lag. Turneringen spelas i Lund under jullovet 2-5 januari och attraherar många utländska lag, framför allt från Danmark och Tyskland. Täby Basket F11 tog tåget ner till Lund för att delta för första, men inte sista, gången. Läs coachernas sammanfattning av lagets turneringsspel!

Den 2:a Januari 2023 kl 13.20 så gjorde vi debut i Lundaspelen mot Danska Falcon. Vi spelade riktigt bra och gick segrande ur matchen. Senare samma dag så spelades vår andra match mot Lomma Basket "LOBAS", även denna match spelade vi bra och vann.

Dag två mötte vi Malmö Basket "MALBAS" i den berömda EOS hallen. Vi började lite svajigt men hittar tillbaks till vårt spel och matchen sluter med vinstsiffror i vår favör.

Nu väntade gruppfinal mot Gladsaxe Basketball från Danmark som också vunnit 3 av 3 möjliga. 1:a perioden är ganska jämn och vi leder med 8-4. Vi pratar återigen om att hitta tillbaks till grunden och vårt aggressiva försvarsspel. Tjejerna hittar tillbaks till det och vi vinner denna match och avslutar som gruppvinnare. Superkul och vi coacher är superstolta över tjejernas prestation.

Vi går till A-slutspel och möter danska Sisu i kvarten. Att detta skulle bli en svår match visste vi med tanke på deras resultat samt storleken större. Vi gör tyvärr en match där inget stämmer och Sisu vinner denna match. Plåster på såret är att Sisu vinner hela turneringen. Men vi coacher är supernöjda med tjejernas spel och nästa års mål är att slå Sisu!

Vi coacher kan varmt rekommendera denna turnering. Superkul att få möta lag från andra länder och det blir en annan typ av inställning när vi inte vet vilka vi möter. Denna turnering har varit lärorik både för oss coacher men framförallt spelarna. Vi kommer att åka nästa år igen och vi hoppas på att fler Täby lag följer med!

Coacherna F11 Täby

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub