Top banner 2017 02 19 1170

Täby Basket P08 hoppas på avancemang i USM omgång 3

Publicerad 2023-01-18 13:58
Image0 4
Täby Basket P08 tog hem gruppsegern i USM omgång 1 och kvalificerade sig redan då för omgång 3 som spelas den 21-22 januari. Laget åker hela vägen till Lomma i Skåne för matcher mot Lobas, Hammarby och Stockholm Nordväst. Coacherna Andreas Holmström och Mikael Rudinsson redogör för kommande motstånd, lagets förberedelser och det spel som behövs för vidare avancemang.

Adde och Micke, hur ser ni på motståndet som väntar?

- Sveriges sexton bästa lag är kvar och då finns inga enkla matcher. Hammarby och Sthlm Nordväst (FUBB/Järfälla) känner vi till. Vi kan vinna och förlora mot båda även om vi just nu har plusstatistik på lagen. Lobas har vi aldrig spelat mot men det är kvalitet på det laget också.

Hur har era förberedelser sett ut?

- Julen har "ställt till det" i planeringen och helt plötsligt var det bara två träningsveckor kvar när träningarna drog igång i januari. Killarna har trots allt tränat på under ledigheten med extrapass för de som var hemma samt att alla haft tillgång till Öppet Hus så formen ser bra ut. Det bekräftar även resultat på yo-yo testet (kondition) vi gjorde i januari. Nu förfinar vi allt vi redan kan och kanske har vi lagt till något nytt vi inte visat för omvärlden ännu. Grabbarna visar ett bra fokus på träningar så vi känns redo.

Hur tror ni att ni som lag behöver spela för att öka chanserna att gå vidare till "Elite Eight"?

- Fokus, fokus, fokus. Varje del i varje match kräver rätt inställning. För att vinna behöver vi steppa upp försvaret och minimera turnovers - då löser sig anfallet. Allt börjar med försvaret, stoppa sin kille, "simple as that". Sen vill vi spela en snabb basket där fastbreaks är en del i vårt DNA. Sammantaget kan vi förlora tre av tre eller vinna tre av tre även om vi naturligtvis tror på det senare. Vi siktar på att bli ett av de två lag i gruppen som går vidare till USM omgång 4.

- Vi åker med alla fjorton spelare i vår USM- träningsgrupp vilket är glädjande. Alla kommer inte spela alla matcher men detta kommer bli en stor upplevelse och en viktig erfarenhet för oss alla.

Följ gärna Täby Basket P08

Live via BasketTV

Lör 09.55 mot Lobas

Lör 18:55 mot Hammarby

Sön 09:55 mot Stockholm Nordväst

Se resultaten på Profixio

Täby Basket önskar P08 stort lycka till!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub