Toppbild 50 ar

Täby Baskets sommaravslutning 2019

Publicerad 2019-05-24 12:17
Onsdagen den 22 maj 2019, 50 år efter föreningens grundande, genomfördes sommaravslutningen inför fyllda läktare i Tibble CC.


Inledning - Hanna Persson från Ungdomsutskottet hälsar välkommen - Hej allihopa och välkomna till årets Sommaravslutning! Jag heter Hanna och kommer tillsammans med resten av Ungdomsutskottet hålla i programmet idag, när vi ska knyta ihop säcken för ett fantastiskt basketår Jag hoppas att så väl spelare som coacher och föräldrar kan tänka tillbaka på säsongen och minnas ni upplevt både kul, kamratskap, kämpa och kvalité!


Ordförande har ordet - Erik Söderberg berättar om Täby Baskets historia och en resan han själv gjort i föreningen, från den berömda SM-finalen mot Solna säsongen 1988-1989, satsningen på ungdomarna från början av 1990-talet med dåvarande sportchef Kjell "Kjelle" Karlgren vid rodret, via starten av den första Ledarakademin-95, Summer Camp, Täby Basket Cup, framtagande av Täby Baskets värdegrund och teknikmärket och fram till nutid där föreningen de senaste åren startat upp Nationell Idrottsutbildning på Tibble Gymnasium och junior-och seniorverksamheten Norrort i samarbete med Djursholm Indians.

Ragnvald "Rankan" Pettersson, Täby Baskets grundare 1969, håller tal inför publiken och berättar om etableringen av föreningen, minnen av dåtid och uppmaningar inför framtiden - Jag har många minnen, men det som etsats sig fast mest är kanske den där kvällen när vi spelade SM-final och det var fullpackat i Tibble CC, det var ett minne för livet. Fortsätt som ni gjort sista tiden, följ den egna linjen och satsa på spelare som är motiverade att hjälpa till i föreningen.


Ungdomsutskottet avtäcker Täby Baskets 50-års vepa inför applåder.


Massdrill - Kjell Karlgren har avbrutit en golfrunda i södra Sverige och kört bil hela vägen tillbaka till Täby för att finnas på plats och leda paradgrenen massdrillen med Täby Baskets yngsta generation inför publikens stora jubel.

Foto: Marina Schreiber

Täby Basket 50 år - Fashion show med uppvisning av matchställ genom åren med Per Ditzinger, Erik Söderberg, Peter Galyas, Caroline Trigell Fehn, Sara Naumann, Kalle Gotthard, Maria Törnqvist, Martin Lundell och Tove Naumann.

Foto: Marina Schreiber

Presentation Norrort - Kalle Gotthard intervjuar Norrortsspelarna Casper Ronqvist, Jonathan Johansson, Clara Granlund, Ellen Paulin och Linus Folcke som får berätta om sina upplevelser och erfarenheter av att träna och spela i Norrort.


Lagpriser - delades ut av ungdomsutskottet.

Årets framsteg

En spelare som under året har gått från klarhet till klarhet och visat att övning ger färdighet!

P08 Gabriel Andersson

P07 Axel Blom

P06 Olle Liljelund

P05 Wilmer Lundberg

P04 Isak Hagmyr

P03 Max Berglund

F08 Hilda Hylander

F07 Hedvig Klinkert

F06 Sigrid Dalin

F05 Ebba Ljungel

F04 Elsa Helleday Roxing

F03 Hannah Behre

Inter Ahmad Mohammadi


Träningsflit

En spelare som inte bara har hög träningsnärvaro, utan även tränar fokuserat med en bra attityd!

P08 Henry Holmström

P07 Elias Nuscheler

P06 Dennis Musabasic.

P05 Simon Ebenfors

P04 Alexander Holmgren

P03 Nelson Hugosson Miller

F08 Clara Fehn

F07 Astrid Palmér

F06 Ida Erkén

F05 Minou Tamm

F04 Sophia Galyas

F03 Jennifer Skilje

Inter Altangadas Batbaatar


Coachens pris

En spelare som bidrar med något extra till sitt lag, det kan vara allt ifrån ett gott humör till en exceptionell returtagningsförmåga.

Foto: Marina Schreiber

P08 Axel Svanberg - Du har gått från fotbolls- och basketspelare till att definiera dig som endast basketspelare och gjort det på ett föredömligt sätt.

P07 Filip Bellander - Du är en spelare som ger allt över hela banan såväl i försvar som anfall.

P06 Stefan Glodic - Du är en riktig lagspelare som vågar att sätta upp spel och alltid lyfter de andra. Du är uppmuntrande, glad och mycket pålitlig! Stefan, du utstrålar positivitet, kärlek för spelet och glädje att träna med sitt lag!

P05 Nils Rosengren - Du är inte störst, är inte starkast och är inte den som gör mest poäng. Däremot uppvisar du alltid en positiv attityd och kämpaglöd. På ett bra sätt når du fram till både till lagkamrater och coacher i sin kommunikation. Du inger på så vis förtroende och har under året uppvisat stor mognad och mycket goda ledaregenskaper.

P04 Hannes Crabo - Du leder med exempel och sviker aldrig laget!

P03 Giorgos Ramirez - Med ett stort baskethjärta, hög energinivå, och ett stort leende på läpparna ger du alltid allt på match och på träning. Din kämpaglöd och passion för sporten lyser igenom i allt du gör och det är något som både dina lagkamrater och coacher verkligen uppskattar.

F08 Elsa Axsäter - Det här priset går till dig Elsa som är en person man alltid kan lita på. Både på och utanför planen. På träningarna och matcherna gör du alltid ditt yttersta och kämpar oavsett motstånd eller resultat. Du är trevlig och snäll mot alla i laget och bidrar alltid med energi och entusiasm.

F07 Tuva Redare - Du visar upp en föredömlig inställning på både träningar och matcher och gör alltid ditt bästa Du tar ansvar både på och utanför planen och ser till att stämningen på bänken är på topp! Du har under året utvecklat ditt spel och förstår att använda fysiken på ett smart sätt.

F06 Jessica Feldtmann - Du Jessica har tagit dig an nya spelare i laget på ett fint sätt och fått de nya tjejerna att må bra i laget.

F05 Elin Johansson - Du är en spelare som alltid haft bra teknik och fina basketmoves men denna säsong har du börjat ta för sig och jobba hårt på både träning och match. Det är en glädje för oss coacher att se dig slita ner returer och lägga bollen i korgen. Behåll den inställningen så kommer du att fortsätta utvecklas som basketspelare. Bra jobbat Elin!

F04 Ella Tobiasson - Du är en tjej som alltid ställer upp för laget både på träning och match, med bra attityd och hög tränings- och matchnärvaro.

F03 Ida Falck - Du har under säsongen haft skado , långa resor, och mycket skoljobb som konkurrerat med basket, när du kom tillbaka var du mer taggad än någonsin och spelar den bästa basket vi hittills sett av dig!

Inter Nurdin Koshi - Du har varit med i Inter sedan starten 2015.Du är en riktig Täby baskets KKKK-spelare! Du är mycket trogen kompis för laget, din kämparglöd är brinnande, du tränar med hög kvalitet och du ser till att alla har kul med Inter: du själv, lagkompisar och coacherna!


Årets kamrat

För att fira Täby Basket 50-år vill vi lyfta fram ett av våra fyra K:n som har stot tyngd i vår verksamhet, nämligen kamratskap. Att alla ungdomar trivs och är shyssta mot varandra är ett av de viktigaste uppdragen vi har, och därför vill vi att varje lag utser "Årets kamrat". Detta pris går till en spelare som är inkluderande, snäll mot sina lagkompisar och bidrar till en riktigt bra lagkänsla.

P08 Dante Pimmeshofer

P07 Douglas Haglund

P06 Alexander Sjöholm

P05 John Manzi

P04 Dominik Winkler

P03 Jonathan Trollsås

F08 Lina von Trzaska

F07 Lova Gyllenswärd

F06 Elinea Beckman

F05 Luna Velandia Ring

F04 Emma Sommar

F03 Clara Kinn

Inter Sofia Lysnewich


Täby Basket 50 år - film där ungdomsspelarna Myra, Elin, Viggo och Jonathan intervjuas och får berätta om varför de valt att spela basket och vad som är roligast.UU pratar om året - UU drivs av några av klubbens ungdomar: Hanna Persson, Parman Gitijah, Viktoria Galyas, Hedvig Bergstedt, Jakob Odmark, Emma Njord, Emelie Larsson, Linnea Lindqvist, Jennifer Skilje, Emelie Ehlde Dahlqvist.

- Vi håller på med allt möjligt och har som mål att skapa klubbkänsla över laggränserna genom att anordna olika aktiviteter för er. Några exempel på aktiviteter vi har haft i år är:

Kalmarkampen

Friday Nights

3x3 turnering

Julavslutningsturnering

Lovläger

Avslutningen

Det är också vi håller också i klubbens instagram


Klubbpriser - Delades ut av UU tillsammans med nyblivne SM-guldmedaljören Alexander Lindqvist, fostrad i Täby Basket.

Foto: Marina Schreiber

Årets Skytt

Vissa spelare har bara en unik känsla för att sätta bollarna i korgen, inbyggd i kroppen. Det har den här spelaren, som inte bara är bra på midrange skyttet och fantasifulla floaters utan även en riktigt stark straffkast och 3 poängsskytt, vilket har burit fram hans lag inte minst nu i slutet av säsongen

Foto: Marina Schreiber

Jennifer Skilje, Flickor 03

Filip Sörensen, Pojkar 03


Årets returtagare

Den här spelaren har jobbat hårt med sin fysträning för och under säsongen vilket gett synliga resultat. Hen får ofta många minuters speltid för att han jobbar alltid hårt under både defensiv och offensiv korg - och med sin styrka, spänst och förmåga att ta rätt position är hen sitt lags, och klubbens, absolut starkaste returtagare


Foto: Marina Schreiber

Max Brygt, Pojkar 03

Linnea Lindqvist, Flickor 03


Årets försvarare

Snabba fötter, bra spänst, samt vågar utmana och gå för steels

.

Foto: Marina Schreiber

Emma Sommar, Flickor 04

Isak Hagmyr, Pojkar 04


Årets Bolltrollare

Det här priset går i år till en kanske något "okonventionell" bolltrollare. Den här spelaren kör nämligen i ett eget tempo när hen spelar och genom sin spelstil lurar hen ofta de mer atletiska spelarna på planen.

Foto: Marina Schreiber

Niclas Kandell Dansk, Pojkar 04

Matilda Kandell Dansk, Flickor 04 (saknas på fotot)


Årets MVP

Den här spelaren har förmågan att samla och leda sitt lag i både med och motgång, hen kan vända momentum helt i svåra underlägen tack vare sin spelförståelse, starka vilja att vinna och iskalla mod att våga ta avslut när det verkligen gäller. Hen har under sina år i Täby basket betytt mycket för sitt lag och varit en föregångare i träna både fys och teknik för att hela tiden bli bättre

Foto: Marina Schreibe

Emelie Larsson,Flickor 03

Elliot Johansson, Pojkar 03


Årets Täbyspelare

Den här spelaren personifierar verkligen klubbens fyra K:n. Hen lever basket - i skolan, på träning, utanför träning. Hen dyker upp på alla läger, Friday nights, LA19, gör alltid sitt bästa i alla lägen, är schysst mot lagkamrater, motståndare och coacher. Hade man kunnat leva med en basketboll fäst vid handen 24/7 så hade den här killen eller tjejen säkerligen gjort det. Årets Täbyspelare är därför:

Foto: Marina Schreiber

Jakob Ekström, Pojkar 03

Emma Njord, Flickor 03


NIU & Bergtorp film - Täby Baskets basketklass på Futuraskolan/Bergtorp och NIU-klass på Tibble Gymnasium visade sina filmer av verksamheterna och publiken visade sin uppskattning med glada tillrop .


LA-diplomering

Ledarakademins deltagare 2019 fick sina diplom efter två års studier i föreningens regi.

Foto: Marina Schreiber

Stora gratulationer till Teodor Widstrand, Siri Sebardt Persson, Oscar Rutgersson, Nelson Hugosson Miller, Max Brygt, Magnus Dahlbeck, Linnea Lindqvist, Leo Stocklassa, Jonathan Trollsås, Jennifer Skilje, Jakob Ekström, Ida Falck, Gustaf Rydin, Filip Sörensen, Emelie Larsson, Emelie Ehlde Dahlqvist, Elliot Johansson, Dante Sangregorio, August Hagmyr, Artin Naseh, Arash Haghighi, Anton Roudet.


Ledare

Slutligen avtackades alla ledare för deras fantastiska insatser under den gångna säsongen.

Årets Unga Ledare: Hedvig Bergstedt, P08 & F10

Årets Ledare: Per Ditzinger, P05

Årets Täby:it: Rune & Carina Ronqvist, Ronqvists Rör AB.

Foto: Marina Schreiber

Foto: Marina Schreiber

Annica Johnansson fick diplom från Täby Lions Club för sitt erhållna ledarstipendium.


Sist men inte minst bjöds det på en shoot out - tävling där ledarna gjorde upp om en gigantisk kexchoklad inför alla spelarnas stora förtjusning.


Avslutning & 50 års-tårta

- Vi i UU vill säga ett stort tack för den här säsongen till alla som varit med på det vi ordnat och hjälpt till att sprida gemenskap och glädje i klubben. Vi vill också önska alla en trevlig sommar och så ses vi efter sommaren taggad för en ny säsong! Nu bjuds det på tårta!


Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub