Top banner 2017 02 19 1170

Tom Sanne hoppas på en slutspelsplats

Publicerad 2023-02-20 09:37
Tom sanne sbl
SBL Herr/Uppsala Basket
Tom Sanne (född 2002) debuterade denna säsong i den högsta serien, Svenska Basketligan Herr, med Uppsala Basket tillsammans med Melker Delryd (född 2003) även han fostrad i Täby Basket. Vi kontaktade Tom för att följa upp hans upplevelser och insikter av att spela på den allra högsta nivån i Sverige.

Uppsala Basket har haft en stabil säsong som nykomling - eller snarare återvändare - i Svenska Basketligan Herr (11 vinster/26 matcher). Vad tror du det beror på?

- Vi har en stabil och bred trupp med många spelare med tidigare erfarenhet från SBL och andra bra ligor, även coacher och organisationen i sin helhet har den erfarenheten. Detta tror jag har underlättat enormt för oss som nykomlingar. Utöver det är vi ett bra gäng med bra sammanhållning vilket jag också tror är en stor faktor

Vad är det "bästa" och det "sämsta" med att spela på elitnivå anser du?

- Det bästa skulle jag säga är att man utmanas varje dag, genom att få träna och tävla med massor av ambitiösa spelare. Det "sämsta" kanske är att det förstås tar upp mycket tid och man behöver prioritera bort mycket annat.

Hur ser du på din egna utveckling så här långt - och vad behöver du utveckla vidare?

- Jag själv tycker att jag har tagit kliv framåt under säsongen, men är självklart långt ifrån en perfekt basketspelare. Jag skulle säga att jag fortsatt skulle behöva jobba vidare med mitt skott och fortsätta bygga upp ett lugn på planen. Utöver det ska jag fortsätta jobba på min fysik.

Vad är dina planer för framtiden?

- Det är svårt att säga hur framtiden kommer att se ut, för tillfället är det fullt fokus på denna säsongen och att knipa en slutspelsplats. Sedan får vi se hur det ser ut längre fram, men jag har fullt fokus på nuet just nu.

Tack Tom för din insats, och stort lycka till framåt!


Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub