Top banner 2017 02 19 1170

Tom Sanne siktar uppåt

Publicerad 2022-05-25 11:20
Tom sanne sverige
Tom Sanne, född 2002, debuterade i Täby Basket och har sedan dess tagit stora kliv framåt i sin utveckling. Efter vinst i Superettan Herr väntar nu spel i Svenska Basketligan Herr med Uppsala Basket och EM-slutspel med HU20 i Georgien i sommar. Hur han har tagit sig dit? Med disciplin och 100% fokus!

Gratulerar till finalsegern i Superettan Herr med Uppsala Basket, Tom! Hur kändes det att ställas mot Norrort Basket i semifinalen, och hur säkra var ni som lag på att kamma hem alltihop?

- Det är alltid lite extra roligt att möta Norrort i och alla välkända ansikten. Under slutspelet i sin helhet var vi medvetna om att slutspelsmatcher är annorlunda från grundserie matcher. Allt kan hända i ett slutspel. Vilket vi fick se prov på mot både Norrort och Högsbo. Så jag skulle inte säga att vi var säkra på att ta med hem segern, men det var definitivt vårt mål.

Uppsala Basket kommer nästa säsong att spela i SBL herr. Du studerar i Uppsala, och har några år kvar på Civilingenjörs-programmet. Kan vi förmoda att du är klar för spel med laget i SBL herr?

- Som det ser ut nu är jag inställd och sugen på ännu en säsong i Uppsala och följa med laget upp i ligan.

Kul och grattis! vad tror du blir den största utmaningen för dig som spelare med att ta det klivet och för laget att etablera sig på liganivå?

- Det är ett stort kliv att gå från Superettan till Ligan på i princip alla fronter. Spelet tas till nästa steg rent basketmässigt och blir även mer fysiskt med mer atletiska spelare. Därav kommer jag behöva anpassa mitt spel och mitt skill:set för att kunna klara av det. Exempelvis kommer det inte alltid gå att avsluta runt korgen på samma sätt som ofta funkar i Superettan. Jag tror att med bra förberedelse inför nästa säsong kommer vi som trupp att klara av det klivet.

Du har just blivit kallad till HU20-landslagets trupp med möjligheten att spela B-EM i Georgien - ännu ett tydligt steg i framåt i din karriär. Vad tycker du är de främsta anledningarna - fysiskt, psykiskt, socialt, basketmässigt - till din utveckling så här långt?

- Först och främst tror jag att det psykiska har en stor roll i det hela. Där är det många saker som spelar in men viktigast tror jag är disciplin och mentalitet. Att ha disciplinen att träna och lägga ner den tid som faktiskt krävs och att samtidigt ha en mentaliteten att vara 100% fokuserad när man lägger ner den tiden.

- Tillsammans med det så har jag även haft bra människor runt om mig under hela min karriär hittills. Från min tidiga utveckling i Täby och Norrort till 3 viktiga år på RIG Mark och nu här i Uppsala så har jag alltid fått extremt mycket av människorna runtomkring mig, vilket jag verkligen är tacksam över.

- Att veta exakt vad man själv behöver träna på och hur är ofta väldigt svårt i mitt tycke. Det krävst att man antingen studerar väldigt mycket video eller har andra kunniga personer runtomkring sig. Eller såklart en kombination av båda. Detta tillsammans med en disciplin och bra mentalitet när man väl utför träningen är det jag tror kan spegla min utveckling hittills!

Tack Tom för din insats.- du är en inspiration för många Täby Basket-spelare - och lycka till i din fortsatta karriär!

Kul - Kamratskap - Kämpa - Kvalité

Md krankning banner 320x320
Md avm norrort logo
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub