Top banner 2017 02 19 1170

Ungdomsriksmästerskapen (URM) 2020-2021

Publicerad 2020-10-14 14:06
17-18 oktober går första omgången i URM av stapeln och Täby Basket representeras av tre deltagande lag: F05, P05 och F06. Vi har tagit tempen på ledarna Sara Naumann, Per Ditzinger och Tomas Erkén inför helgen. Pga Corona och restriktioner kring publik - passa på att se live-sändningar av matcher via Solidsport!
Sara NaumannPer Ditzinger Tomas Erkén

Hur är läget i laget inför kommande URM?

Sara - Efter den första glädjen att åter kunna träna basket har hösten för F05 inneburit 5 stukade fötter, en bruten arm och flera förkylningsperioder. Nu hoppas vi att alla snart är tillbaka och att vi får en period där vi åter har den höga träningsnärvaro vi brukar ha. Första RM-omgången är för oss, precis som förra hösten, arrangerad av Bollstanäs så det blir ingen lång resa. Vi spelar mot Bollstanäs, Mälarbasket, Skellefteå och Gammelstad så det blir fyra matcher under helgen. Spelschemat blir en utmaning med två tidiga morgonmatcher. Bollstanäs gjorde ett utmärkt arrangemang förra året. I år kan tyvärr inte våra supportrar följa oss i hallen, vilket så klart är tråkigt.

Per - Det har varit ett konstigt halvår... Då matcherna ställdes in mitt under säsong utökade vi träningsmängden och stor vikt lades på fys. Spelarna tränade idogt trots avsaknad av spelmomentet. När vi efter sommaren tillåts spela med kontakt blev det tydligt att vi har tappat en hel del i tajming och aggressivitet. Under augusti/september har vi haft svårt att få kontinuitet i träningarna. Ofta många spelare frånvarande då man följer rekommendationerna och stannar hemma vid minsta sjukdomssympton. Dessutom har några spelare dragits med långvariga skador. Att vi kommit lite efter har visats i de tränings- och seriematcher som vi spelat så här långt. Tidvis visar vi upp riktigt bra basket men ibland kan vi också uppvisa en lägstanivå som vi inte riktigt är vana vid. Förhoppningsvis kan vi tända till då RM vankas...

Tomas - Läget är bra i laget så här i inledningen av basketsäsongen 20/21 - vi har utökat träningdosen till 3 lagträningar i veckan. Laget utvecklas hela tiden, lär sig nytt och blir allt starkare. Det blev ett långt uppehåll från matcher när seriespelet stängdes ner i mars, tjejerna har längtat efter att få spela match! Vi har spelat 4 träningsmatcher och 6 matcher i seriespelet - tjejerna har kommit in i matchtempo och fått hantera matchsituationer.

Vilka är era styrkor som lag?

Sara - Vår styrka är att vi är ett lag där alla bidrar och peppar varandra. Vi ger aldrig upp och när vi får till det kan vi pressa de flesta lag. Vi har många spelare som kan gå in och leverera. I höst har vi tränat på att spela zon, vilket kan bli ett vapen i vissa lägen. Annars är det mindre detaljer vi slipar på, att få rytm i spelet, läsa försvaret och fatta bra beslut.

Per - Vi har ett lag bestående av många dedikerade spelare som lirat länge tillsammans. Det finns mycket basketkunskap och skicklighet i laget. När vi kommer in i positiva perioder lyfter vi varandra, tröttheten försvinner och vi spelar snabb och varierad basket.

Tomas - Vi har ett bra och intensivt försvarsspel som ofta ger snabba spelvändningar och enkla poäng framåt. Försvarsspelet är en styrka trots att vårt fokus på lärandet mest ligger på offensiva delar. Tjejerna visar fin kämpaglöd och jobbar bra tillsammans för laget.

Vad ser ni som coacher mest fram emot?

Sara - RM är alltid lite extra roligt, då man spenderar mycket tid med laget under helgen och spelar flera matcher på kort tid. Som coach ser jag mest fram emot att vara tillsammans med alla härliga tjejer och att fortsätta bygga lagspelet genom att spela tuffa och jämna matcher mot lag vi inte brukar spela mot. Känns lite speciellt denna säsong som är vår sista i Täby basket och vi vill gärna göra vårt allra bästa tillsammans

Per - Vi kommer spela första omgången i Göteborg där Högsbo står som värd. Tror att det kommer passa oss perfekt att komma iväg, leva och ha roligt tillsammans även om det inte är så lång tid vi är borta. I nuvarande läge då laget har lite motigt behöver vi hitta tillbaka till den rätta känslan. För oss tror jag att glädje och gemenskap viktiga ingredienser just nu. Sedan är det givetvis roligt att ställas mot lag som vi inte spelar mot så ofta.

Tomas - Det är första gången F06 är med i RM - en klassisk tävling med deltagande lag från hela Sverige. Vi coacher och spelarna ser fram emot en intressant och rolig baskethelg i Åkersberga. Vi tycker det ska bli kul att coacha och se tjejerna spela spännande matcher där de får mäta sina krafter mot lite nytt motstånd.

SE MATCHER i LIVE-SÄNDNING VIA SOLIDSPORT

Pris per match 59 kr, All Access 129 kr

URM F16: Täby Basket F05

Spelplats Grimstahallen, Bollstanäs

2020-10-17 kl 09:30 KFUM Skellefteå - Täby Basket

2020-10-17 kl 14:15 Täby Basket - Bollstanäs

2020-10-18 kl 08:45 Mälarbasket - Täby Basket

2020-10-18 kl 16:00 Täby Basket - Gammelstads BBK

Länk till matcherna

URM P16: Täby Basket P05

Spelplats Gothia Arena, Göteborg

2020-10-17 kl 18:00 Helsingborg - Täby Basket

2020-10-18 kl 10:00 Täby Basket - Högsbo

2020-10-18 kl 14:15 Alvik Basket - Täby Basket

Länk till matcherna

URM F15: Täby Basket F06

Spelplats Sörahallen, Åkersberga

2020-10-17 kl 10:00 Åkersberga Basket - Täby Basket

2010-10-17 kl 18:30 Täby Basket - VGB

2010-10-18 kl 10:00 Täby Basket - Malbas

I dagsläget har vi inte kunnat hitta länk till eventuell livesändning. Informationen uppdateras om det blir aktuellt.

Länk till spelschema och resultat

Föreningen önskar lagen stort lycka till!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer




Nyheter via RSS
Levererat av MyClub