Top banner 2017 02 19 1170

URM omgång 1 färdigspelad

Publicerad 2020-10-19 15:36
Täby Basket F05, P05 och F06 har spelat den första omgången i Ungdomsriksmästerskapen 2020 och coacherna Sara, Per och Tomas summerar erfarenheten.


Täby Basket F05

- Det blev ingen seger i helgens RM. Vi kom närmare för varje match och tjejerna gjorde verkligen allt. I sista matchen blev det förlängning, men vår ork var slut och Gammelstad satte kyligt sina straffkast. De 10 spelare som deltagit i helgen har alla spelat bra, jobbat tillsammans och stöttat varandra. Med 7 skadade, sjuka och bortresta spelare så har några fått spela på ovana positioner och många har fått ta mer ansvar än vanligt. Det gjorde de riktigt bra och jag tror att de lärt sig mycket.

/Coach Sara

Täby Basket P05

- Vi ska vara nöjda med det vi har presterat. I första matchen (Helsingborg) hade vi svårt att komma igång och det var onödigt jämt halvvägs in i matchen. Till slut vann vi ganska komfortabelt. I match 2 (Högsbo) spelade vi bra basket, i synnerhet fungerade försvaret stora delar av matchen. Det ger resultat och vinsten var aldrig hotad. Match 3 (Alvik) vill vi helst glömma, men det ska vi inte. Den ger oss massor med erfarenhet. Det finns mycket att förbättra - saker vi kan träna på. Inte minst kan kommenteras att vi inte riktigt orkar hela vägen då matcherna kommer så tätt. Andraplatsen i gruppen ger oss tillfälle att spela omgång 2 (ettorna går direkt till omg 3). Boka redan nu upp 27-29 november!

/Coach Per

Täby Basket F06

- Det var en spännande upplevelse för alla och speciellt för tjejerna som fick en fin inramning med eget omklädningsrum och en fruktkorg. Det var lite pirrigt att möta Åkersberga, de har ju alltid spelat en nivå över oss och det var länge sen vi möttes. Vi gjorde det bra i enstaka perioder, men det rann iväg för oss i den matchen mot en stark motståndare. En bra kämpainsats ändå och vi blev av med premiärnerverna. I andra matchen mot VGB, som vi blev slagna av helgen innan i seriespelet, så gjorde tjejerna en fantastiskt bra match. Det var ett extremt tempo och hög intensitet med press helplan från båda lagen hela matchen. Vi tog ledningen från start och vann, och det var den bästa prestationen av tjejerna hittills. I matchen mot Malbas var vi sju spelare pga skador så det blev en match som svängde fram och tillbaka, men vi satta ett sista skott med tjugo sekunder kvar och vann med en poäng! En bra prestation av laget i deras första URM.

/Coach Tomas

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub