Toppbild 50 ar

Vesna Stanisic (Täby Basket Inter) tilldelas priset mot rasism, diskriminering och intolerans i Täby Kommun

Publicerad 2020-05-05 09:27
Img 0176
​Vesna gör ett enastående arbete för integration av nyanlända ungdomar genom basketen. Nu har hon välförtjänt uppmärksammats som ledarförebild och samhällsaktör av Täby kommun.

Priset mot rasism, diskriminering och intolerans utdelas varje år till:

  • En person, grupp eller organisation som gjort insatser i kommunen för att motverka rasism, diskriminering och/eller intolerans i vårt samhälle.
  • Priset kan även gå till en person som är verksam inom en offentlig verksamhet och gör insatser utöver det som förväntas ingå i tjänsten.

Priset instiftades 2009 av kultur- och fritidsnämnden på uppdrag av kommunfullmäktige och består av diplom och prissumma. Priset förvaltas och beslutas av nämnden efter förslag på pristagare och fördelning av prissumman från en jury. 2013 gav man priset en vidare mening till att även omfatta medmänsklighet och civilkurage

När den stora flyktingvågen kom i oktober 2015 startade Vesna upp ett basketlag för nyanlända ungdomar, Täby Basket Inter.

Täby Basket Inter har gått från att träna 1 gång i veckan till att träna 2 gånger i veckan och spela matcher i div 6 i Stockholm. Laget får stöd av Loka Heroes för att finansiera deltagaravgifter, hallar, tävlingsavgfiter, bollar och matchställ.

Förutom basketen har de ensamkommande ungdomarna fått omtanke från andra vuxna och unga, ett glädjefyllt sammanhang och en känsla av tillhörighet. De är nu ca 35 aktiva spelare från mer än 20 länder: Afghanistan, Etiopen, Sudan, Somalia, Burundi, Kongo, Republiken Kongo, Uganda, Eritrea, Filippinerna, Iran, Polen, Spanien, Frankrike, Bosnien, Bulgarien, Serbien, Grekland, Litauen, Ryssland, Sverige

Stort grattis Vesna till ett välförtjänt pris önskar hela föreningen!

Kul-Kamratskap-Kämpa-Kvalité

Md avm norrort logo
Md tb 50  r  kopia
Md sponsorhuset logga alone 200x72
Stöd Täby Basket när du handlar på nätet - klicka här för mer info!

Våra sponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub